2016-07-16 06:00

2016-07-16 06:00

Torsbyborna tycker till

TORSBY: Stor enkätundersökning om vad de boende tycker

Under två veckor ska två ungdomar jobba med att undersöka Torsbyborna åsikter i en stor enkätundersökning där. Där man vill ta reda på hur attityderna ser ut om Torsby centrum och hur man kan förbättra.

I sommar ska Julia Strand och Elin Carlsson sommarjobba med att samla in enkätsvar ifrån de som passerar förbi i Torby centrum. Detta för att få en så bred bild av vad de som rör sig i närområdet tycker om sitt centrum.

– De flesta är positiva, sen finns det dem som är jättenegativa också, men det är både positivt och negativt, för de berättar om saker de vill ska förbättras. Medan de som är positiva är nästan lite för positiva, det är så himla olika, säger Elin Carlsson.

Bland önskemålen som framkommit finns bland annat fler parkeringsplatser längst järnvägsgatan och fler klädaffärer.

– De flesta är nöjda, just på servicen i butikerna är de väldigt nöjda med.

Arbetet är en del i det såkallade BID-samarbetet, där kommunen och handlarna i Torsby ser på möjligheter att utveckla sin verksamhet och arbetet mellan varandra.

Arbetet kommer ta två veckor och man har redan bockat av hälften av de svar man har som mål.

– Vi ska få ihop 200 svar och vi har nu 100. Det tog nästan precis en vecka.

Svårigheten i att få enkätsvar ligger inte i att få tillräckligt många utan att få så bra spridning som möjligt.

– Det är lättast att få sådana som är 40 och äldre, hade vi bara tagit dem hade det gått mycket fortare. De yngre har fullt upp och hinner inte, de ska bara in en snabbis på affären. Så de äldre har varit lättare.

I sommar ska Julia Strand och Elin Carlsson sommarjobba med att samla in enkätsvar ifrån de som passerar förbi i Torby centrum. Detta för att få en så bred bild av vad de som rör sig i närområdet tycker om sitt centrum.

– De flesta är positiva, sen finns det dem som är jättenegativa också, men det är både positivt och negativt, för de berättar om saker de vill ska förbättras. Medan de som är positiva är nästan lite för positiva, det är så himla olika, säger Elin Carlsson.

Bland önskemålen som framkommit finns bland annat fler parkeringsplatser längst järnvägsgatan och fler klädaffärer.

– De flesta är nöjda, just på servicen i butikerna är de väldigt nöjda med.

Arbetet är en del i det såkallade BID-samarbetet, där kommunen och handlarna i Torsby ser på möjligheter att utveckla sin verksamhet och arbetet mellan varandra.

Arbetet kommer ta två veckor och man har redan bockat av hälften av de svar man har som mål.

– Vi ska få ihop 200 svar och vi har nu 100. Det tog nästan precis en vecka.

Svårigheten i att få enkätsvar ligger inte i att få tillräckligt många utan att få så bra spridning som möjligt.

– Det är lättast att få sådana som är 40 och äldre, hade vi bara tagit dem hade det gått mycket fortare. De yngre har fullt upp och hinner inte, de ska bara in en snabbis på affären. Så de äldre har varit lättare.

  • Micael Thernström