2016-07-04 19:21

2016-07-04 19:21

Fritt Wi-Fi för besökare på lilla torget

TORSBY: Lokala företag och kommunen satsar på wifi mötesplats

Som en del i en kommande större satsning väljer Torsby kommun tillsammans med lokala företagare att erbjuda fritt wifi, för att skapa en mötesplats för besökare och turister.

Det är inte den mest uppenbara platsen man valt att sätta upp sändaren på för att skapa en mötesplats, där större delen av vad som är torget upptas av en uteservering. Men med hjälp av lokala företagare och möbeltillverkare som ska bidra med en kombinerad laddstation och sittmöbel så hoppas man att det ska vara ett första steg i en större satsning för att skapa ett mer attraktivt centrum.

– Vi såg torget som en mötesplats och reser man utomlands står det free wifi på vartenda ställe. Man vet ju själv att turister söker efter och behöver internet under semestern, säger Thomas Svedlund på företaget Euronics som installerat utrustningen.

– Det är egentligen inte så avancerat, en accesspunkt utomhus med en begränsning på hur mycket man kan ladda ner och en viss tidsbegränsning. Så det inte sitter folk och laddar ner dygnet runt.

Ingela Renhult vars hårsalong hyser själva utrustningen ser positivt på utvecklingen för Torsby centrum.

– Jo men jag tycker det är en bra idé och jag tror det kan bli bra. Vi får se hur det slår ut och hur det blir, det beror på om det blir turister eller samma folk som sitter där hela dagarna. Men jag tror på det och tycker det är en kul idé att prova, säger hon.

Eva Larsson som är projektledare hos BID Torsby, som är en av drivkrafterna bakom mötesplatsen ser väldigt positivt på möjligheterna.

– Jag tycker det är fantastiskt med så mycket go, driv och samarbetsvilja som finns i kommunen. Att se vad man kan uppnå bara man väljer att prata med varandra, säger hon.

BID står för Buissness Improvement District och är en frivillig samarbetsorganisation där man arbetar för att underlätta kontakter mellan företag olika företag och mellan företag och kommuner.

– Det vore en omöjlighet för kommunen att klara allt själva och likaså de privata företagen.

Det är inte den mest uppenbara platsen man valt att sätta upp sändaren på för att skapa en mötesplats, där större delen av vad som är torget upptas av en uteservering. Men med hjälp av lokala företagare och möbeltillverkare som ska bidra med en kombinerad laddstation och sittmöbel så hoppas man att det ska vara ett första steg i en större satsning för att skapa ett mer attraktivt centrum.

– Vi såg torget som en mötesplats och reser man utomlands står det free wifi på vartenda ställe. Man vet ju själv att turister söker efter och behöver internet under semestern, säger Thomas Svedlund på företaget Euronics som installerat utrustningen.

– Det är egentligen inte så avancerat, en accesspunkt utomhus med en begränsning på hur mycket man kan ladda ner och en viss tidsbegränsning. Så det inte sitter folk och laddar ner dygnet runt.

Ingela Renhult vars hårsalong hyser själva utrustningen ser positivt på utvecklingen för Torsby centrum.

– Jo men jag tycker det är en bra idé och jag tror det kan bli bra. Vi får se hur det slår ut och hur det blir, det beror på om det blir turister eller samma folk som sitter där hela dagarna. Men jag tror på det och tycker det är en kul idé att prova, säger hon.

Eva Larsson som är projektledare hos BID Torsby, som är en av drivkrafterna bakom mötesplatsen ser väldigt positivt på möjligheterna.

– Jag tycker det är fantastiskt med så mycket go, driv och samarbetsvilja som finns i kommunen. Att se vad man kan uppnå bara man väljer att prata med varandra, säger hon.

BID står för Buissness Improvement District och är en frivillig samarbetsorganisation där man arbetar för att underlätta kontakter mellan företag olika företag och mellan företag och kommuner.

– Det vore en omöjlighet för kommunen att klara allt själva och likaså de privata företagen.

  • Micael Thernström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.