2016-06-20 12:39

2016-06-20 12:39

Löpning, dans och rally på midsommar

TORSBY: Folkfest väntar i Torsby

Midsommarfirandet i Torsby har anor från 1880-talet. 2016 blir inte året då traditionen bryts. Tusentals ortsbor och tillresta väntas delta i festligheterna som pågår i dagarna två.

Traditionen kring midsommarfirandet är stark i Torsby. Det startar med Borejoggen, fortsätter med barndans kring stången på torget och godisregn, varefter det blir trampbilsrally. Senare spelar Fernandoz upp till dans, och i kyrkan hålls en sommarnattskonsert.

– Efter två år är Fernandoz tillbaka, det blir deras 21:a midsommarspelning i Torsby, säger Stefan Degerlund, president i den lokala Rotaryklubben som är huvudansvarig för midsommarfirandet.

På midsommardagen fortsätter festligheterna med ekumenisk gudstjänst och dans på hembygdsgården Kollsberg.

Traditionen kring midsommarfirandet är stark i Torsby. Det startar med Borejoggen, fortsätter med barndans kring stången på torget och godisregn, varefter det blir trampbilsrally. Senare spelar Fernandoz upp till dans, och i kyrkan hålls en sommarnattskonsert.

– Efter två år är Fernandoz tillbaka, det blir deras 21:a midsommarspelning i Torsby, säger Stefan Degerlund, president i den lokala Rotaryklubben som är huvudansvarig för midsommarfirandet.

På midsommardagen fortsätter festligheterna med ekumenisk gudstjänst och dans på hembygdsgården Kollsberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.