2016-06-13 16:19

2016-06-13 16:27

Värmlands enda cirkus i konkurs

SYSSLEBÄCK: Sista föreställningen ägde rum på hemmaplan i Sysslebäck

Lars-Åke och Karin Jonsson från Sysslebäck har ägt och drivit Cirkus Wictoria sedan våren 2009. Årets föreställning i samband med nationaldagsfirandet i på hemmaplan blev den sista. Cirkusen har nu försatts i konkurs.

Konkursbeslutet fattades av Värmlands tingsrätt i förra veckan, ärendet kommer fortsättningsvis att handläggas i Falu tingsrätt i Dalarna, där ett edgångssammanträde ska äga rum 1 augusti.

NWT har sökt Cirkus Wictorias ägare och konkursförvaltaren för en kommentar. På Facebook har ägarna riktat ett speciellt tack till publiken i Sysslebäck, som på nationaldagen gav paret stående ovationer efter det som blev den sista föreställningen. De skickar också en hälsning till alla cirkusbesökare runt om i landet.

Konkursbeslutet fattades av Värmlands tingsrätt i förra veckan, ärendet kommer fortsättningsvis att handläggas i Falu tingsrätt i Dalarna, där ett edgångssammanträde ska äga rum 1 augusti.

NWT har sökt Cirkus Wictorias ägare och konkursförvaltaren för en kommentar. På Facebook har ägarna riktat ett speciellt tack till publiken i Sysslebäck, som på nationaldagen gav paret stående ovationer efter det som blev den sista föreställningen. De skickar också en hälsning till alla cirkusbesökare runt om i landet.