2016-06-02 10:07

2016-06-02 16:19

The Spotnicks på nostalgifest i Torsby

NOSTALGIFEST: Rock n roll och klassiska bilar i folkparken

The Spotnicks är ett av dragplåstren under årets nostalgidagar i Torsby. Festligheterna inleds med rockfest på fredagen, följt av bilutställning och ytterligare en kväll fylld av rockmusik på lördagen. På måndag avslutas det hela med ett mopedrally.

Den svenska gruppen The Spotnicks var under 1960-talet ett av världens främsta gitarrband. Klockan 13 på lördag intar de scenen i Granevikparken utanför Torsby.

– De har aldrig spelat i de här trakterna. Det känns kul att kunna få hit dem innan det är för sent, de har ju hållit på länge och man vet aldrig hur länge de fortsätter, säger Ulf Persson i musikföreningen Lonesome Drifters som arrangerar nostalgidagarna tillsammans med Torsby American Car Club och Västanviks AIF.

Redan på fredagen arrangeras en första rockfest, då med Cherry Tess and her Rhytm Sparks och det lokala bandet Run Mountain Ramblers på scenen. Under lördagen arrangeras den årliga stora bilutställningen i Graneviksparken. Utöver uppträdande av The Spotnicks och snygga bilar visas gamla fotografier och för barnen finns bland annat en tävling med radiostyrda bilar.

Förra året regnade det under lördagen, men i år ser väderprognosen riktigt lovande ut.

– Fint väder är otroligt viktigt för ett utomhusarrangemang. Med bra väder har vi tidigare haft minst 1 500 besökare i parken under dagen på lördagen, jag tror det blir minst lika många i år, säger Ulf Persson.

Lördagen avslutas med ännu en festkväll. Två lokala band; Little Ace and his Specialties och Troutmen får sällskap av Crazy Cavan & the Rhythm Rockers från England, som faktiskt spelade på scenen i Graneviksparken 1984.

– Det är ett kultband inom engelsk teddyboy-rockabilly. När rockklubben tog hit dem 1984 var det för deras första spelning i Sverige, säger Ulf Persson.

Nostalgifrossan återupptas på måndagen då Torsby motorveteraner i samarbete med MK Ratten och Torsby kommun arrangerar ett mopedrally i centrala Torsby. Motorcykeltävlingen i Åshagshöjden arrangeras i år som ett separat evenemang senare i sommar.

Den svenska gruppen The Spotnicks var under 1960-talet ett av världens främsta gitarrband. Klockan 13 på lördag intar de scenen i Granevikparken utanför Torsby.

– De har aldrig spelat i de här trakterna. Det känns kul att kunna få hit dem innan det är för sent, de har ju hållit på länge och man vet aldrig hur länge de fortsätter, säger Ulf Persson i musikföreningen Lonesome Drifters som arrangerar nostalgidagarna tillsammans med Torsby American Car Club och Västanviks AIF.

Redan på fredagen arrangeras en första rockfest, då med Cherry Tess and her Rhytm Sparks och det lokala bandet Run Mountain Ramblers på scenen. Under lördagen arrangeras den årliga stora bilutställningen i Graneviksparken. Utöver uppträdande av The Spotnicks och snygga bilar visas gamla fotografier och för barnen finns bland annat en tävling med radiostyrda bilar.

Förra året regnade det under lördagen, men i år ser väderprognosen riktigt lovande ut.

– Fint väder är otroligt viktigt för ett utomhusarrangemang. Med bra väder har vi tidigare haft minst 1 500 besökare i parken under dagen på lördagen, jag tror det blir minst lika många i år, säger Ulf Persson.

Lördagen avslutas med ännu en festkväll. Två lokala band; Little Ace and his Specialties och Troutmen får sällskap av Crazy Cavan & the Rhythm Rockers från England, som faktiskt spelade på scenen i Graneviksparken 1984.

– Det är ett kultband inom engelsk teddyboy-rockabilly. När rockklubben tog hit dem 1984 var det för deras första spelning i Sverige, säger Ulf Persson.

Nostalgifrossan återupptas på måndagen då Torsby motorveteraner i samarbete med MK Ratten och Torsby kommun arrangerar ett mopedrally i centrala Torsby. Motorcykeltävlingen i Åshagshöjden arrangeras i år som ett separat evenemang senare i sommar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.