2016-05-11 14:14

2016-05-11 14:14

Kjell-Åke i Myra på friluftsscen

TORSBY: Kommunen satsar på underhållning i Herrgårdsparken

Kjell-Åke i Myra Axelsson har lockat fulla salonger landet runt med showen Härifrån te Metbäcken. Nästa sommar ska publiken komma till honom, eller närmare bestämt till Herrgårdsparken i Torsby.

Nära 25 000 personer såg Kjell-Åke Axelssons senaste succéföreställning.

– Det är helt otroligt egentligen. Jag är väldigt tacksam för all uppskattning jag fått, säger Kjell-Åke.

Nu klurar Metbäckens store komiker fram material till en ny show som ska ha premiär nästa år.

– Efter framgångarna måste jag sätta ribban högt, än högre än tidigare. Det finns förväntningar nu. Förhoppningsvis kan Sissela Kyle regissera även den nya showen.

Den än så länge namnlösa showen väntas ha premiär i Torsby under våren 2017. I juli 2017 kommer Kjell-Åke att göra ett flertal föreställningar på en tillfällig friluftsscen i Herrgårdsparken i Torsby.

– Vi kommer att använda samma plats där det arrangerats fester under exempelvis höstmarknaden. 2017 blir lite av ett test. Faller det väl ut kan det bli en permanent satsning på en friluftsscen för shower, musik och teater i Herrgårdsparken, säger kommunchef Thomas Stjerndorff.

Att just Kjell-Åke Axelsson får äran att försöka locka publik till Torsby är naturligt menar Stjerndorff.

– Vi vet ju att Kjell-Åke drar publik från hela Värmland. Nu har han dessutom blivit ett mer känt namn ute i landet. Faller det väl ut så kommer vi att satsa på en fast scen i sluttningen ner mot Herrgårdsdammen, där det redan i dag finns en kombinerad scen och dansbana.

Satsningen på en utomhusscen ingår i det pågående BID-projektet med syfte att utveckla handeln och besöksmålen i Torsby centrum.

– Vi har hämtat inspiration från Vallarna i Falkenberg. En utomhusscen med återkommande spelningar och tillresta besökare skulle leda till övernattningar och ökad handel i Torsby, säger Thomas Stjerndorff.

När det gäller handlingen i Kjell-Åkes kommande show är det mesta än så länge hemligt, eller till och med oklart.

– Det ska bli en form av fortsättning, Metbäcken och bygderna här ska ha en central roll.

Nära 25 000 personer såg Kjell-Åke Axelssons senaste succéföreställning.

– Det är helt otroligt egentligen. Jag är väldigt tacksam för all uppskattning jag fått, säger Kjell-Åke.

Nu klurar Metbäckens store komiker fram material till en ny show som ska ha premiär nästa år.

– Efter framgångarna måste jag sätta ribban högt, än högre än tidigare. Det finns förväntningar nu. Förhoppningsvis kan Sissela Kyle regissera även den nya showen.

Den än så länge namnlösa showen väntas ha premiär i Torsby under våren 2017. I juli 2017 kommer Kjell-Åke att göra ett flertal föreställningar på en tillfällig friluftsscen i Herrgårdsparken i Torsby.

– Vi kommer att använda samma plats där det arrangerats fester under exempelvis höstmarknaden. 2017 blir lite av ett test. Faller det väl ut kan det bli en permanent satsning på en friluftsscen för shower, musik och teater i Herrgårdsparken, säger kommunchef Thomas Stjerndorff.

Att just Kjell-Åke Axelsson får äran att försöka locka publik till Torsby är naturligt menar Stjerndorff.

– Vi vet ju att Kjell-Åke drar publik från hela Värmland. Nu har han dessutom blivit ett mer känt namn ute i landet. Faller det väl ut så kommer vi att satsa på en fast scen i sluttningen ner mot Herrgårdsdammen, där det redan i dag finns en kombinerad scen och dansbana.

Satsningen på en utomhusscen ingår i det pågående BID-projektet med syfte att utveckla handeln och besöksmålen i Torsby centrum.

– Vi har hämtat inspiration från Vallarna i Falkenberg. En utomhusscen med återkommande spelningar och tillresta besökare skulle leda till övernattningar och ökad handel i Torsby, säger Thomas Stjerndorff.

När det gäller handlingen i Kjell-Åkes kommande show är det mesta än så länge hemligt, eller till och med oklart.

– Det ska bli en form av fortsättning, Metbäcken och bygderna här ska ha en central roll.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.