2016-04-22 14:38

2016-04-22 14:38

Joakim vann SM i handlödning

TORSBY: Representerade Note på branschmässa i Stockholm

Stadig på handen, skarpögd och extremt noggrann. Egenskaper som är ett måste för handlödning och som definitivt besitts av Joakim Värnberg från Torsby, svensk mästare i yrkeskunskapen.

Det var i samband med branschmässan Scandinavian Electronics Event i Stockholm som en svensk mästare i handlödning skulle utses på torsdagen. Deltagarna hade en timme på sig att löda ihop ett funktionsdugligt kretskort. En jury granskade sedan resultatet. Endast två av knappt 30 deltagare lyckades färdigställa ett fungerande kretskort och av dessa var Joakim Värnbergs klart bäst.

– Det var svårare än jag trott och knappt om tid. Jag hade nog mindre än en minut kvar när jag var klar, berättar SM-vinnaren.

Segraren belönades med 3 000 kronor och en gyllene lödkolv, arbetsgivaren Note gav honom ytterligare 10 000 kronor för segern. I december åker Joakim till Paris för att tävla i EM.

– Det här är stort för oss i Torsby och för hela koncernen. Det visar vilka otroligt duktiga medarbetare vi har, säger Karin Nichols, vd för Note i Torsby där de anställda bjöds på kaffe och tårta för att på fredagen fira SM-segern.

Det var i samband med branschmässan Scandinavian Electronics Event i Stockholm som en svensk mästare i handlödning skulle utses på torsdagen. Deltagarna hade en timme på sig att löda ihop ett funktionsdugligt kretskort. En jury granskade sedan resultatet. Endast två av knappt 30 deltagare lyckades färdigställa ett fungerande kretskort och av dessa var Joakim Värnbergs klart bäst.

– Det var svårare än jag trott och knappt om tid. Jag hade nog mindre än en minut kvar när jag var klar, berättar SM-vinnaren.

Segraren belönades med 3 000 kronor och en gyllene lödkolv, arbetsgivaren Note gav honom ytterligare 10 000 kronor för segern. I december åker Joakim till Paris för att tävla i EM.

– Det här är stort för oss i Torsby och för hela koncernen. Det visar vilka otroligt duktiga medarbetare vi har, säger Karin Nichols, vd för Note i Torsby där de anställda bjöds på kaffe och tårta för att på fredagen fira SM-segern.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.