2016-04-19 14:22

2016-04-19 14:22

Våreld med lokal bokmässa

LITTERATUR: Kulturvecka i Torsby

Kulturveckan Våreld i Torsby kommun bjuder i år på författarbesök och en lokal bokmässa. Dessutom premiärvisas gamla Torsby-fotografier från åren 1884–1940.

Redan på tisdagen arrangerade kommunens kulturavdelning, tillsammans med kulturskolan öppen scen för deltagare i den återupplivade skrivartävlingen på biblioteket i Torsby. På torsdag är det öppen scen på Kvistbergsskolan i Sysslebäck.

Kulturveckan omfattar också två författarbesök på Torsby bibliotek, Karin Bojs, vinnare av Augustpriset 2015 föreläser kl 18.30 på onsdagen, samma tid och plats på torsdagen är det Yvonne Leffler, professor i litteraturvetenskap och författare av en biografi om Sigge Stark som föreläser.

Med start klockan 11 på lördagen arrangeras en bokmässa på Torsby bibliotek med ett 20-tal utställare på plats. Där premiärvisar Stefan Kindberg några av de 50 000 gamla fotografier från Torsby som scannats in genom projektet Kulturarvslyftet.

Ellinor Henriksson berättar om böckers olika användningsområden, Berit Wester från Föreningen Värmlandslitteratur föreläser klockan 13.30 och efter henne berättar Cia Larsson om träningsböcker och träningstips. Hon följs av Berit Juhl som berättar sin kommande bok Östmarksmordet, en olöst gåta. Boken släpps i maj, 100 år efter det att det misstänkte mördaren Axel Olsson blev frikänd.

Redan på tisdagen arrangerade kommunens kulturavdelning, tillsammans med kulturskolan öppen scen för deltagare i den återupplivade skrivartävlingen på biblioteket i Torsby. På torsdag är det öppen scen på Kvistbergsskolan i Sysslebäck.

Kulturveckan omfattar också två författarbesök på Torsby bibliotek, Karin Bojs, vinnare av Augustpriset 2015 föreläser kl 18.30 på onsdagen, samma tid och plats på torsdagen är det Yvonne Leffler, professor i litteraturvetenskap och författare av en biografi om Sigge Stark som föreläser.

Med start klockan 11 på lördagen arrangeras en bokmässa på Torsby bibliotek med ett 20-tal utställare på plats. Där premiärvisar Stefan Kindberg några av de 50 000 gamla fotografier från Torsby som scannats in genom projektet Kulturarvslyftet.

Ellinor Henriksson berättar om böckers olika användningsområden, Berit Wester från Föreningen Värmlandslitteratur föreläser klockan 13.30 och efter henne berättar Cia Larsson om träningsböcker och träningstips. Hon följs av Berit Juhl som berättar sin kommande bok Östmarksmordet, en olöst gåta. Boken släpps i maj, 100 år efter det att det misstänkte mördaren Axel Olsson blev frikänd.