2016-04-19 13:02

2016-04-19 13:17

Rififikuppen mot köpcentret – två misstänkta fordon

LÅNGFLON

Polisen rapporterar att man fått in intressanta uppgifter om rififikuppen mot köpcentret i Långflon, natten mellan söndagen och måndagen. Uppgifterna handlar framför allt om två fordon: en större vit skåpbil av okänt fabrikat, liksom en mörk, möjligen mörkröd, personbil som beskrivits vara en Audi eller liknande modell.

Personbilen ska ha saknat registreringsskylt fram. Fordonen sågs först på riksväg 62, strax norr om Stöllet, vid 19.45-tiden på söndagskvällen. Strax före inbrottet sågs fordonen igen på riksväg 62, norr om Höljes. Enligt polisen ska fordonen ha befunnit sig i övre Klarälvdalen i omkring fyra timmar.

Inbrottet i köpcentret skedde mellan 00.20 och 01.40-tiden och tjuvarna tog sig in i byggnaden genom att göra hål i taket. Bytet blev stora mängder tobaksvärde, enligt polisen till ett högt ekonomiskt värde.

Vill ha in fler tips

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen, men vill nu ha in fler tips kring ovan nämnda fordon, likaså andra tips som rör inbrottet i Långflon. Tipsen rings in under dagtid direkt till polisens handläggare på telefonnummer: 010-56 70083. Övrig tid lämnas tips till 114 14.

Personbilen ska ha saknat registreringsskylt fram. Fordonen sågs först på riksväg 62, strax norr om Stöllet, vid 19.45-tiden på söndagskvällen. Strax före inbrottet sågs fordonen igen på riksväg 62, norr om Höljes. Enligt polisen ska fordonen ha befunnit sig i övre Klarälvdalen i omkring fyra timmar.

Inbrottet i köpcentret skedde mellan 00.20 och 01.40-tiden och tjuvarna tog sig in i byggnaden genom att göra hål i taket. Bytet blev stora mängder tobaksvärde, enligt polisen till ett högt ekonomiskt värde.

Vill ha in fler tips

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen, men vill nu ha in fler tips kring ovan nämnda fordon, likaså andra tips som rör inbrottet i Långflon. Tipsen rings in under dagtid direkt till polisens handläggare på telefonnummer: 010-56 70083. Övrig tid lämnas tips till 114 14.