2016-04-12 13:21

2016-04-12 13:21

Ombyggnationer vid akuten

TORSBY: Ska även byggas nytt garage

Akutmottagningen vid sjukhuset i Torsby ska delvis byggas om och rustas upp. Det arbetet har redan påbörjats.
Senare ska även ett nytt garage uppföras på sjukhusets norra sida.

Ombyggnationerna vid akuten väntas kosta 8,5 miljoner kronor och ska bland annat resultera i ett separat rum med sluss för infekterade patienter.

– Det är något vi önskat länge. Alla akutmottagningar ska ha ett infektionsrum med egen ingång och egen toalett. Med detta minskar risken för att smitta sprids till andra, säger sjukhuschef Karin Lundin.

Grävarbeten har påbörjats utanför akuten, under en period kommer ingången till akutentrén att flyttas. Även invändigt blir det en del tillfälliga lösningar gällande väntrum och korridorer under byggtiden.

– Det kan stundtals bli lite stökigt och det vill jag passa på att be om överseende med, säger Peter Hagström, projektledare vid Landstingsfastigheter.

– När det är klart kommer vi att ha ett nytt, bättre väntrum för patienterna och bättre arbetsförhållanden för personalen. Förhoppningsvis kommer det att leda till ett mer effektivt arbete, säger Karin Lundin.

Nytt garage

Ombyggnationen vid akutmottagningen ska vara avslutad i mitten av december. På sjukhusets norra sida ska det byggas ett nytt garage för fordon som används vid liggande sjuktransporter. Det gör att arbetsmiljön för de anställda ska förbättras, något som Arbetsmiljöverket krävt. Det bygget ska stå klart i början av hösten.

Ombyggnationerna vid akuten väntas kosta 8,5 miljoner kronor och ska bland annat resultera i ett separat rum med sluss för infekterade patienter.

– Det är något vi önskat länge. Alla akutmottagningar ska ha ett infektionsrum med egen ingång och egen toalett. Med detta minskar risken för att smitta sprids till andra, säger sjukhuschef Karin Lundin.

Grävarbeten har påbörjats utanför akuten, under en period kommer ingången till akutentrén att flyttas. Även invändigt blir det en del tillfälliga lösningar gällande väntrum och korridorer under byggtiden.

– Det kan stundtals bli lite stökigt och det vill jag passa på att be om överseende med, säger Peter Hagström, projektledare vid Landstingsfastigheter.

– När det är klart kommer vi att ha ett nytt, bättre väntrum för patienterna och bättre arbetsförhållanden för personalen. Förhoppningsvis kommer det att leda till ett mer effektivt arbete, säger Karin Lundin.

Nytt garage

Ombyggnationen vid akutmottagningen ska vara avslutad i mitten av december. På sjukhusets norra sida ska det byggas ett nytt garage för fordon som används vid liggande sjuktransporter. Det gör att arbetsmiljön för de anställda ska förbättras, något som Arbetsmiljöverket krävt. Det bygget ska stå klart i början av hösten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.