2016-04-04 15:01

2016-04-04 15:01

Solberg, Dahlström och Berg kan vinna

UTMÄRKELSER: Nomineringarna klara inför Torsbys idrottsgala

En världsmästare, en målkung och en X-gamesvinnare; Petter Solberg, Marcus Berg och Emma Dahlström är de starkast lysande stjärnorna bland de nominerade till årets idrottsgala i Torsby.

Sedan 2004 har Torsby kommun hyllat sina lokala idrottsstjärnor med en galatillställning. Årets gala äger rum den 14 april i Frykenskolans aula i Torsby.

– Vi har fantastiskt framgångsrika idrottsmän och kvinnor i kommunen. Under galan kommer vi också att uppmärksamma kommunens 20 SM-vinnare under 2015, säger fritidschef Kicki Velander.

Priser kommer att delas ut till, av en jury utvalda, vinnare i sex kategorier. Det mest prestigefyllda priset är årets idrottsprestation.

Årets prestation

Dubble världsmästaren i rallycross, Petter Solberg, gör upp om titeln i konkurrens med skidåkaren Oscar Persson, X-gamesvinnaren Emma Dahlström och killarna i Västanviks AIF som för första gången kvalificerat sig för fotbollens division 3, Västanvik är också nominerade till priset för årets lag.

Om Petter Solberg går miste om priset för årets prestation har han också chansen att utses till årets manliga idrottare, övriga nominerade är längdåkaren Bill Impola, EM-aktuelle fotbollsstjärnan Marcus Berg samt handbollsspelaren Pontus Johansson.

Slopestylestjärnan Emma Dahlström är även hon nominerad till ytterligare ett pris under galan, nämligen som årets kvinnliga idrottare. Bland de nominerade i den kategorin återfinns också skidskyttarna Linn Persson och Mona Brorsson samt talangfulla spjutkasterskan Carolin Näslund.

Inte bara världsstjärnor

Men Torsbys idrottsgala handlar inte enbart om stjärnor, kanske lika viktigt är att hylla bredd och engagemang. Finnskoga IF:s skidskyttar, SK Bores unga längdåkare och Västanviks AIF: pojklag födda 2005 är nominerade till årets barn- och ungdomspris. Finnskoga MK:s ordförande Morgan Östlund har chansen att vinna titeln som årets eldsjäl, hans son Linus är som svensk mästare i crosskart nominerad till priset för årets rookie.

Att besöka galan är gratis, biljetter finns att hämta i såväl Torsby som Sysslebäck. Christian Fryklund är konferencier för femte gången och 50-års jubilerande Torsby Brass uppträder. Kommunstyrelsens vice ordförande Alf Larsson (C), Helmut Grassl och Peter Dahlström är några av prisutdelarna. Dessutom ställer Göte Olsson ut gamla idrottsbilder från Torsby.

Sedan 2004 har Torsby kommun hyllat sina lokala idrottsstjärnor med en galatillställning. Årets gala äger rum den 14 april i Frykenskolans aula i Torsby.

– Vi har fantastiskt framgångsrika idrottsmän och kvinnor i kommunen. Under galan kommer vi också att uppmärksamma kommunens 20 SM-vinnare under 2015, säger fritidschef Kicki Velander.

Priser kommer att delas ut till, av en jury utvalda, vinnare i sex kategorier. Det mest prestigefyllda priset är årets idrottsprestation.

Årets prestation

Dubble världsmästaren i rallycross, Petter Solberg, gör upp om titeln i konkurrens med skidåkaren Oscar Persson, X-gamesvinnaren Emma Dahlström och killarna i Västanviks AIF som för första gången kvalificerat sig för fotbollens division 3, Västanvik är också nominerade till priset för årets lag.

Om Petter Solberg går miste om priset för årets prestation har han också chansen att utses till årets manliga idrottare, övriga nominerade är längdåkaren Bill Impola, EM-aktuelle fotbollsstjärnan Marcus Berg samt handbollsspelaren Pontus Johansson.

Slopestylestjärnan Emma Dahlström är även hon nominerad till ytterligare ett pris under galan, nämligen som årets kvinnliga idrottare. Bland de nominerade i den kategorin återfinns också skidskyttarna Linn Persson och Mona Brorsson samt talangfulla spjutkasterskan Carolin Näslund.

Inte bara världsstjärnor

Men Torsbys idrottsgala handlar inte enbart om stjärnor, kanske lika viktigt är att hylla bredd och engagemang. Finnskoga IF:s skidskyttar, SK Bores unga längdåkare och Västanviks AIF: pojklag födda 2005 är nominerade till årets barn- och ungdomspris. Finnskoga MK:s ordförande Morgan Östlund har chansen att vinna titeln som årets eldsjäl, hans son Linus är som svensk mästare i crosskart nominerad till priset för årets rookie.

Att besöka galan är gratis, biljetter finns att hämta i såväl Torsby som Sysslebäck. Christian Fryklund är konferencier för femte gången och 50-års jubilerande Torsby Brass uppträder. Kommunstyrelsens vice ordförande Alf Larsson (C), Helmut Grassl och Peter Dahlström är några av prisutdelarna. Dessutom ställer Göte Olsson ut gamla idrottsbilder från Torsby.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.