2016-03-21 18:32

2016-03-21 18:32

Fritidsbanken invigd

TORSBY: Mikael Löfgren är ambassadör

Nu öppnar Fritidsbanken i Torsby. På måndagseftermiddagen invigdes satsningen som förhoppningsvis ska leda till ökat spontanidrottande.

2013 invigdes den första Fritidsbanken i Deje. Nu finns totalt 13 kontor i landet, varav sex i Värmland.

– Det här är en riktig kanonidé som jag verkligen stöttar helhjärtat. Jag ska göra mitt bästa för att fler skänker idrottsgrejer för utlåning, sa Mikael Löfgren, ambassadör för Fritidsbanken i Torsby.

På Fritidsbanken kan vem som helst helt gratis låna idrottsutrustning. I Torsby drivs verksamheten som ett samarbete mellan fritidsförvaltningen och arbetsmarknadsavdelningen. Banken kommer att vara öppen kl 10–18 tisdagar och torsdagar.

– Från kommunstyrelsens sida vill jag säga att det här är en jättebra satsning. Jag uppmanar alla att kolla igenom sina gömmor och skänka utrustning som blivit stående. Vinterutrustning finns det ganska gott om, men inför sommaraktiviteterna måste det fyllas på, sa Torsbys kommunalråd Ann-Katrin Järåsen (S).

David Mathiasson, projektledare för Fritidsbanken i Värmland fanns också på plats under invigningen.

– Målsättningen är att på sikt skapa ett nätverk mellan Fritidsbankerna så att man kan skicka utrustning mellan sig, sa han.

2013 invigdes den första Fritidsbanken i Deje. Nu finns totalt 13 kontor i landet, varav sex i Värmland.

– Det här är en riktig kanonidé som jag verkligen stöttar helhjärtat. Jag ska göra mitt bästa för att fler skänker idrottsgrejer för utlåning, sa Mikael Löfgren, ambassadör för Fritidsbanken i Torsby.

På Fritidsbanken kan vem som helst helt gratis låna idrottsutrustning. I Torsby drivs verksamheten som ett samarbete mellan fritidsförvaltningen och arbetsmarknadsavdelningen. Banken kommer att vara öppen kl 10–18 tisdagar och torsdagar.

– Från kommunstyrelsens sida vill jag säga att det här är en jättebra satsning. Jag uppmanar alla att kolla igenom sina gömmor och skänka utrustning som blivit stående. Vinterutrustning finns det ganska gott om, men inför sommaraktiviteterna måste det fyllas på, sa Torsbys kommunalråd Ann-Katrin Järåsen (S).

David Mathiasson, projektledare för Fritidsbanken i Värmland fanns också på plats under invigningen.

– Målsättningen är att på sikt skapa ett nätverk mellan Fritidsbankerna så att man kan skicka utrustning mellan sig, sa han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.