2016-02-29 14:04

2016-02-29 14:04

Tre miljoner till träkompositprojekt

TORSBY

Styrelsen för Region Värmland har beslutat om att bevilja tre miljoner kronor i bidrag till Torsby kommuns projekt The Wood Region (TWR).

Genom TWR vill kommunen skapa ett utvecklingscenter för trävaror och fiberbaserad biokomposit i Sysslebäck i norra Klarälvdalen. Som NWT tidigare berättat finns bland annat planer om att tillverka kajaker i Sysslebäck genom 3D-utskrift. En förutsättning för att Region Värmland ska betala ut pengarna är att projektet också får medel ur EU:s regionalfond.

Genom TWR vill kommunen skapa ett utvecklingscenter för trävaror och fiberbaserad biokomposit i Sysslebäck i norra Klarälvdalen. Som NWT tidigare berättat finns bland annat planer om att tillverka kajaker i Sysslebäck genom 3D-utskrift. En förutsättning för att Region Värmland ska betala ut pengarna är att projektet också får medel ur EU:s regionalfond.