2016-02-17 06:00

2016-02-17 06:00

Bra snöläge inför JSM i Torsby

SKIDOR: Ska lämna slutgiltigt besked på måndag

Bortåt 1 000 deltagare, däribland landets bästa seniorer och juniorer. SM-medaljer på spel och fem dagars tävlande. Nu ser dessutom snöläget riktigt bra ut inför JSM och Intersport cup i Torsby.

Plusgrader i kombination med att den tillåtna mängden vatten för snötillverkning redan förbrukats. Det har funnits fog för oro över tävlingarna som avgörs 16–20 mars vid Valberget i Torsby. Men i slutet av förra veckan kom såväl minusgrader som tillstånd att ta ytterligare 10 000 kubikmeter vatten ur Vassjön.

– Vi är väldigt tacksamma över det sätt som kommunen, med kommunchef Thomas Stjerndorff i spetsen, skött dialogen med länsstyrelsen som gav tillståndet, säger tävlingsgeneral Hans Carlson, SK Bore.

Snötillverkning

I dagsläget finns 2,5 kilometer preparerade längdspår vid Valberget. Konstsnö finns på ytterligare 900 meter av den 3,75 kilometer långa slinga som, med olika avstickare, utgör navet för tävlingarna.

– Kan vi göra snö i ytterligare fyra nätter så är vi i hamn, säger banchef Johan Persson.

– Väderprognosen för de kommande dagarna ser bra ut. Det ska bli kallt om nätterna. Dessutom kommer vi att kunna tillverka snö dagtid i det södra området av stadion utan att det påverkar flyget så länge som vinden inte stället till det, säger tävlingsledare Jan Björn.

På måndag ska SK Bore ge slutgiltigt besked om huruvida man klarar av att arrangera tävlingarna.

– Vi vill verkligen behålla tävlingarna inom kommungränsen, Långberget är vår reservort men en flytt är inte helt okomplicerad. Mest av allt vill vi så klart att tävlingarna avgörs vid Valberget, och nu ser det som sagt väldigt lovande ut, säger Hans Carlson.

Samtliga A-landslagsåkare, såsom Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Marcus Hellner är aktuella för start i Intersport cup. Så också SK Bores elitåkare Bill Impola, Rasmus Blom och Oscar Persson. Dessa kommer dock att komma allt annat än utvilade till söndagens distanstävling då de dagen innan ska köra Birkebeinerrennet i Oslo.

Plusgrader i kombination med att den tillåtna mängden vatten för snötillverkning redan förbrukats. Det har funnits fog för oro över tävlingarna som avgörs 16–20 mars vid Valberget i Torsby. Men i slutet av förra veckan kom såväl minusgrader som tillstånd att ta ytterligare 10 000 kubikmeter vatten ur Vassjön.

– Vi är väldigt tacksamma över det sätt som kommunen, med kommunchef Thomas Stjerndorff i spetsen, skött dialogen med länsstyrelsen som gav tillståndet, säger tävlingsgeneral Hans Carlson, SK Bore.

Snötillverkning

I dagsläget finns 2,5 kilometer preparerade längdspår vid Valberget. Konstsnö finns på ytterligare 900 meter av den 3,75 kilometer långa slinga som, med olika avstickare, utgör navet för tävlingarna.

– Kan vi göra snö i ytterligare fyra nätter så är vi i hamn, säger banchef Johan Persson.

– Väderprognosen för de kommande dagarna ser bra ut. Det ska bli kallt om nätterna. Dessutom kommer vi att kunna tillverka snö dagtid i det södra området av stadion utan att det påverkar flyget så länge som vinden inte stället till det, säger tävlingsledare Jan Björn.

På måndag ska SK Bore ge slutgiltigt besked om huruvida man klarar av att arrangera tävlingarna.

– Vi vill verkligen behålla tävlingarna inom kommungränsen, Långberget är vår reservort men en flytt är inte helt okomplicerad. Mest av allt vill vi så klart att tävlingarna avgörs vid Valberget, och nu ser det som sagt väldigt lovande ut, säger Hans Carlson.

Samtliga A-landslagsåkare, såsom Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Marcus Hellner är aktuella för start i Intersport cup. Så också SK Bores elitåkare Bill Impola, Rasmus Blom och Oscar Persson. Dessa kommer dock att komma allt annat än utvilade till söndagens distanstävling då de dagen innan ska köra Birkebeinerrennet i Oslo.