2016-02-01 13:13

2016-02-01 13:13

Senaste lunchtrenden

TORSBY: Spännande smaker serveras på burk

Vegetariskt, ekologiskt och småskaligt och levererat till arbetsplatsen i en tjusig rostfri låda. Värmlands trendigaste lunch tillagas och serveras från The Lunchbox i Torsby.

René Post och Sabine Justine Smithuis flyttade från Holland till Torsby för tre och ett halvt år sedan. Nu driver de ett litet bed & breakfast och har precis startat lunchcatering.

– Det började med att René bakade bröd som vi sålde på Kollsbergs bondemarknad. Det blev väldigt uppskattat och vi började fundera på om det gick att göra mer. Sedan tyckte vår åttaåriga dotter att vi borde sälja min soppa eftersom den är så god, berättar Justine Smithuis.

Breddar utbudet

René och Justine säljer lunch tre dagar i veckan. Vegetarisk och ekologisk mat med inspiration från Indien eller Italien står oftast på menyn. Gästerna förbeställer lunchen via telefon eller internet, sedan körs lådorna ut till adresser i Torsby.

– Det är många som bara har en halvtimmes lång lunch eller av andra skäl inte kan lämna sin arbetsplats, säger Sabine.

– Vi vill servera mat som vi själva tycker om och som breddar utbudet i Torsby, säger René.

Utkörning

Än så länge kan som mest 18 personer avnjuta parets lunchrätter. Det är så många lådor i rostfritt stål som finns att tillgå.

– Vi vill inte servera mat i plastlådor som sedan slängs bort. Nu hämtar vi in lådorna efter lunchen, vi har också några stamkunder som vi byter låda med. På det här sättet får vi också veta om kunden är nöjd, säger René.

– Snart får vi fler lådor och kan då köra ut till 24 kunder. Vi arbetar småskaligt, i dag har vi tio beställningar vilket är bra så här i början. Men vi kan redan nu servera fler om det handlar om en gruppbeställning. Då kan vi också leverera på andra tider, säger Sabine Smithuis.

René Post och Sabine Justine Smithuis flyttade från Holland till Torsby för tre och ett halvt år sedan. Nu driver de ett litet bed & breakfast och har precis startat lunchcatering.

– Det började med att René bakade bröd som vi sålde på Kollsbergs bondemarknad. Det blev väldigt uppskattat och vi började fundera på om det gick att göra mer. Sedan tyckte vår åttaåriga dotter att vi borde sälja min soppa eftersom den är så god, berättar Justine Smithuis.

Breddar utbudet

René och Justine säljer lunch tre dagar i veckan. Vegetarisk och ekologisk mat med inspiration från Indien eller Italien står oftast på menyn. Gästerna förbeställer lunchen via telefon eller internet, sedan körs lådorna ut till adresser i Torsby.

– Det är många som bara har en halvtimmes lång lunch eller av andra skäl inte kan lämna sin arbetsplats, säger Sabine.

– Vi vill servera mat som vi själva tycker om och som breddar utbudet i Torsby, säger René.

Utkörning

Än så länge kan som mest 18 personer avnjuta parets lunchrätter. Det är så många lådor i rostfritt stål som finns att tillgå.

– Vi vill inte servera mat i plastlådor som sedan slängs bort. Nu hämtar vi in lådorna efter lunchen, vi har också några stamkunder som vi byter låda med. På det här sättet får vi också veta om kunden är nöjd, säger René.

– Snart får vi fler lådor och kan då köra ut till 24 kunder. Vi arbetar småskaligt, i dag har vi tio beställningar vilket är bra så här i början. Men vi kan redan nu servera fler om det handlar om en gruppbeställning. Då kan vi också leverera på andra tider, säger Sabine Smithuis.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.