2016-01-17 10:23

2016-01-17 10:23

Når inte målsättning om motionssvar inom ett år

TORSBY: Fem motioner är fortfarande obesvarade

Väntan. Motionen om att skapa en konstfrusen isbana vid Valberget ligger obesvarad nästan två år. Ytterligare fyra motioner inte besvarats trots att det gått mer än ett år, vilket är fullmäktiges målsättning.

Socialdemokraterna, som tillsammans med C och L bildar majoritet i Torsby, står bakom den obesvarade motionen om konstisbana vid Valberget.

– Idén är god, men kommunen har i nuläget inte ekonomi för en sådan satsning, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S).

Varför ger ni inte det som svar på motionen?

– Det borde vi nog göra. Målsättningen är att motioner ska besvaras inom ett års tid.

Ann-Katrin Järåsens egen motion om intern representation, som bland annat innebär att det klart och tydligt ska framgå att alkohol inte ska serveras, har heller inte behandlats av fullmäktige.

– Men den motionen är på gång till fullmäktige.

Handikappidrott

Moderaterna har hela fyra motioner som väntar på svar. Det handlar om att starta idrottsgymnasium för crosskart och handikappidrottare, att ändra reglerna för minnesgåvor till förtroendevalda och anställda samt att avskaffa delade turer inom omsorgen. Arbete pågår när det gäller motionerna om handikappidrott samt den om delade turer. Motionen om minnesgåvor kommer snart att nå fullmäktige.

– Förslaget om handikappidrott på Stjerneskolan är bra. Vi kanske inte kan erbjuda utbildning till personer med multihandikapp. Men i någon form vore det önskvärt att

Moderaternas Gustav Olsson står bakom tre av de obesvarade M-motionerna.

Allvarligt

– Fullmäktige har ju satt upp ett mål om att motioner ska besvaras inom ett år, att man inte håller det är egentligen ganska allvarligt. Samtidigt förstår jag att vissa motioner tar längre tid att bereda än andra, säger Olsson.

Även miljöpartiets motion rörande en omställning av kommunens energipolitik samt vänsterpartiets förslag om att ta bort fartgupp i centrala Torsby är än så länge obesvarade. Vid senaste fullmäktige inkom också två motioner angående kommunens omdebatterade förmånsprogram.

Socialdemokraterna, som tillsammans med C och L bildar majoritet i Torsby, står bakom den obesvarade motionen om konstisbana vid Valberget.

– Idén är god, men kommunen har i nuläget inte ekonomi för en sådan satsning, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S).

Varför ger ni inte det som svar på motionen?

– Det borde vi nog göra. Målsättningen är att motioner ska besvaras inom ett års tid.

Ann-Katrin Järåsens egen motion om intern representation, som bland annat innebär att det klart och tydligt ska framgå att alkohol inte ska serveras, har heller inte behandlats av fullmäktige.

– Men den motionen är på gång till fullmäktige.

Handikappidrott

Moderaterna har hela fyra motioner som väntar på svar. Det handlar om att starta idrottsgymnasium för crosskart och handikappidrottare, att ändra reglerna för minnesgåvor till förtroendevalda och anställda samt att avskaffa delade turer inom omsorgen. Arbete pågår när det gäller motionerna om handikappidrott samt den om delade turer. Motionen om minnesgåvor kommer snart att nå fullmäktige.

– Förslaget om handikappidrott på Stjerneskolan är bra. Vi kanske inte kan erbjuda utbildning till personer med multihandikapp. Men i någon form vore det önskvärt att

Moderaternas Gustav Olsson står bakom tre av de obesvarade M-motionerna.

Allvarligt

– Fullmäktige har ju satt upp ett mål om att motioner ska besvaras inom ett år, att man inte håller det är egentligen ganska allvarligt. Samtidigt förstår jag att vissa motioner tar längre tid att bereda än andra, säger Olsson.

Även miljöpartiets motion rörande en omställning av kommunens energipolitik samt vänsterpartiets förslag om att ta bort fartgupp i centrala Torsby är än så länge obesvarade. Vid senaste fullmäktige inkom också två motioner angående kommunens omdebatterade förmånsprogram.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.