2015-12-10 11:30

2015-12-10 11:30

Gick en månad med brutet ben

TORSBY

En kvinna från Värmland gick med brutet ben i mer än månad innan hon fick träffa en ortoped som konstaterade skadan.

Då hade kvinnan flera gånger vänta sig till akutmottagningen i Torsby för att få hjälp med sina besvär. Men problemen slutade inte vid den korrekta diagnosen för när hon väl opererades glömde man bort att ge henne propplösande medicin i förebyggande syfte. Resultatet blev att hon drabbades av en propp i benet och att rehabiliteringen inte kunde komma i gång som planerat. Det är kvinnan själv som har vänt sig till Inspektionen för vård och omsorg med sina klagomål. Landstinget har först i efterhand gjort en egen anmälan.

Då hade kvinnan flera gånger vänta sig till akutmottagningen i Torsby för att få hjälp med sina besvär. Men problemen slutade inte vid den korrekta diagnosen för när hon väl opererades glömde man bort att ge henne propplösande medicin i förebyggande syfte. Resultatet blev att hon drabbades av en propp i benet och att rehabiliteringen inte kunde komma i gång som planerat. Det är kvinnan själv som har vänt sig till Inspektionen för vård och omsorg med sina klagomål. Landstinget har först i efterhand gjort en egen anmälan.