2015-12-02 16:57

2015-12-02 16:58

Uppåt för flyget från norr

TORSBY/HAGFORS: Företagarna hittar tillbaka till flyglinjen

2016 blir ett avgörande år för flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda. En markant och stabil ökning av antalet passagerare är ett måste. Och nu syns en klar positiv trend när det gäller flygresandet.

Förtroendet för flyglinjen från norra Värmland till Arlanda kördes i bott när det i våras utsparkade och senare konkursade estniska bolaget Avies trafikerade sträckan.

– Direktflyg som nu flyger på linjen har visat upp en fantastisk regularitet. Nu återuppbyggs förtroendet för flyget och näringslivet har hittat tillbaka. Det är för näringslivet som flyglinjen finns till, att dessutom privatpersoner enkelt kan ta sig till Stockholm är en bonus, säger Thomas Stjerndorff, vd för Torsby flygplats.

605 passagerare

Under november hade flyglinjen 605 passagerare, det är den första månaden med bättre siffror än under Avies tid, i november 2014 var antalet passagerare 494.

– Äntligen, är känslan just nu. Det är en tydligt positiv trend och nu gäller det att jobba vidare för att locka än fler resenärer. Toppåret 2010, innan Avies tog över, hade vi 720 passagerare i november, säger Stjerndorff.

2016 bli avgörande

Enligt Thomas Stjerndorff är regulariteten tillsammans med de marknadsföringsinsatser som genomförts i samarbete mellan Torsby och Hagfors kommuner samt Region Värmland förklaringen till det ökade antalet passagerare.

– Nu gäller det att fortsätta arbetet för att locka än fler passagerare. Passagerarutvecklingen under 2016 blir avgörande för flygets framtid.

Förtroendet för flyglinjen från norra Värmland till Arlanda kördes i bott när det i våras utsparkade och senare konkursade estniska bolaget Avies trafikerade sträckan.

– Direktflyg som nu flyger på linjen har visat upp en fantastisk regularitet. Nu återuppbyggs förtroendet för flyget och näringslivet har hittat tillbaka. Det är för näringslivet som flyglinjen finns till, att dessutom privatpersoner enkelt kan ta sig till Stockholm är en bonus, säger Thomas Stjerndorff, vd för Torsby flygplats.

605 passagerare

Under november hade flyglinjen 605 passagerare, det är den första månaden med bättre siffror än under Avies tid, i november 2014 var antalet passagerare 494.

– Äntligen, är känslan just nu. Det är en tydligt positiv trend och nu gäller det att jobba vidare för att locka än fler resenärer. Toppåret 2010, innan Avies tog över, hade vi 720 passagerare i november, säger Stjerndorff.

2016 bli avgörande

Enligt Thomas Stjerndorff är regulariteten tillsammans med de marknadsföringsinsatser som genomförts i samarbete mellan Torsby och Hagfors kommuner samt Region Värmland förklaringen till det ökade antalet passagerare.

– Nu gäller det att fortsätta arbetet för att locka än fler passagerare. Passagerarutvecklingen under 2016 blir avgörande för flygets framtid.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.