2015-11-15 15:41

2015-11-15 15:43

Roliga tomtar

TORSBY: Julmarknad på Sahlströmsgården

På söndagen arrangerades den årliga julmarknaden på Sahlströmsgården i Utterbyn utanför Torsby. Liksom tidigare år lockade skickligt hantverk och goda smaker mängder av besökare.

Lennart Johansson och Eivor Karlsson kunde inte hålla leendena tillbaka när de spanade in Karin Jonsons tomtar. Extra trevligt blev det Karin stämde upp och sjöng om den stackars tomtegubben som hade snuva. En text som också fanns nedtecknad i en pytteliten bok som en av de handgjorda tomtarna bläddrade i.

– Det blir två tomtar som presenter. Jag skulle gärna ha en själv också, sa Lennart.

– Vi kollar mest in tomtar, de hör ju verkligen julen till, sa Eivor.

Alla är olika

Tomtetillverkaren och sångaren själv hade lika roligt som sina kunder.

– Hur lång tid det tar att göra en tomte går inte att säga. Jag brukar starta tillverkningen i augusti. Jag låter fantasin flöda, ingen tomte är den andre lik. Dels är det roligt med variation, men det är också omöjligt att få till två likadana, sa Karin Jonson.

Lennart Johansson och Eivor Karlsson kunde inte hålla leendena tillbaka när de spanade in Karin Jonsons tomtar. Extra trevligt blev det Karin stämde upp och sjöng om den stackars tomtegubben som hade snuva. En text som också fanns nedtecknad i en pytteliten bok som en av de handgjorda tomtarna bläddrade i.

– Det blir två tomtar som presenter. Jag skulle gärna ha en själv också, sa Lennart.

– Vi kollar mest in tomtar, de hör ju verkligen julen till, sa Eivor.

Alla är olika

Tomtetillverkaren och sångaren själv hade lika roligt som sina kunder.

– Hur lång tid det tar att göra en tomte går inte att säga. Jag brukar starta tillverkningen i augusti. Jag låter fantasin flöda, ingen tomte är den andre lik. Dels är det roligt med variation, men det är också omöjligt att få till två likadana, sa Karin Jonson.