2015-11-15 18:57

2015-11-15 19:09

Drograttfull frontalkrockade med äldre kvinna

SYSSLEBÄCK

En man gjorde sig skyldig till en rad brott i samband med en trafikolycka på riksväg 62 i höjd med Sysslebäck på söndagen.

Det började med att mannen, född 1984 och hemmahörande i Norge, försökte smita efter att ha tankat bilen (som saknade registreringsskyltar)på en mack i Sysslebäck. Då kunde han stoppas av personalen och tvingades till slut betala.

Därefter fortsatte färden söderut. Men han kom dock inte så långt.

- Han gör en vansinnig omkörning och krockar då front mot front med en äldre kvinna i en Mercedes. Som tur är höll hon en låg hastighet, men ändå studsade bilen 20-30 meter bakåt i samband med krocken, utvecklar polisens vakthavande befäl Morgan Connedal.

Allvarligt skadad

Mannen ådrog sig ordentliga ansiktsskador och en kvinna i passagerarsätet klämdes fast. Hon fördes till Torsby sjukhus med befarat allvarliga skador. I bilen färdades även en tredje person som klarade sig oskadd och en hund som misstänks ha brutit ett ben.

Kvinnan i den mötande bilen ska ha ådragit sig en nackskada, den ska dock inte vara allvarlig.

Mannen är nu misstänkt för en näst intill rekordlång lista förseelser:

Vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och drograttfylleri. Han misstänks även för märkesförfalskning samt egenmäktigt förfarande då polisen hittade ett antal stulna registreringsskyltar i bilen.

- Han ska tydligen vara känd av polisen i Norge sedan tidigare, konstaterar Morgan Connedal.

 

Det började med att mannen, född 1984 och hemmahörande i Norge, försökte smita efter att ha tankat bilen (som saknade registreringsskyltar)på en mack i Sysslebäck. Då kunde han stoppas av personalen och tvingades till slut betala.

Därefter fortsatte färden söderut. Men han kom dock inte så långt.

- Han gör en vansinnig omkörning och krockar då front mot front med en äldre kvinna i en Mercedes. Som tur är höll hon en låg hastighet, men ändå studsade bilen 20-30 meter bakåt i samband med krocken, utvecklar polisens vakthavande befäl Morgan Connedal.

Allvarligt skadad

Mannen ådrog sig ordentliga ansiktsskador och en kvinna i passagerarsätet klämdes fast. Hon fördes till Torsby sjukhus med befarat allvarliga skador. I bilen färdades även en tredje person som klarade sig oskadd och en hund som misstänks ha brutit ett ben.

Kvinnan i den mötande bilen ska ha ådragit sig en nackskada, den ska dock inte vara allvarlig.

Mannen är nu misstänkt för en näst intill rekordlång lista förseelser:

Vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och drograttfylleri. Han misstänks även för märkesförfalskning samt egenmäktigt förfarande då polisen hittade ett antal stulna registreringsskyltar i bilen.

- Han ska tydligen vara känd av polisen i Norge sedan tidigare, konstaterar Morgan Connedal.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.