2015-10-27 15:45

2015-10-27 15:45

Tingshuset kan bli förskola

TORSBY: Bygglovsansökan väntas beviljas

På sex år har sex nya förskoleavdelningar öppnats i Torsby. En sjunde öppnar snart och nu undersöks möjligheten att göra delar av Tingshuset till förskola.

2010 flyttade Polisen ut ur Tingshuset. Våren 2011 flyttade LRF Media in i fastigheten. I december 2014 meddelade LRF att de skulle minska sin verksamhet i Torsby.

Med färre anställda i Torsby är lokalbehovet mindre. Med den bakgrunden väntas miljö- bygg- och räddningsnämnden på torsdagen besluta om ett tillfälligt bygglov som skulle ge möjlighet att under fem år framöver driva förskoleverksamhet på Tingshusets nedre våning.

”Flera krokar ute”

Enligt skolchef Ulf Blomquist är Tingshuset en möjlig lösning på behovet av än fler förskoleplatser.

– Vi har fortfarande ett stort behov av förskoleplatser och undersöker olika möjligheter och vi har flera krokar ute. Bygglovsansökan är än så länge det enda steg som tagits i processen kring Tingshuset. Hur många barn som skulle kunna få förskoleplats där vet jag inte. Vi är ännu inte i närheten av att skriva kontrakt om att hyra delar av fastigheten, säger Blomquist.

2010 flyttade Polisen ut ur Tingshuset. Våren 2011 flyttade LRF Media in i fastigheten. I december 2014 meddelade LRF att de skulle minska sin verksamhet i Torsby.

Med färre anställda i Torsby är lokalbehovet mindre. Med den bakgrunden väntas miljö- bygg- och räddningsnämnden på torsdagen besluta om ett tillfälligt bygglov som skulle ge möjlighet att under fem år framöver driva förskoleverksamhet på Tingshusets nedre våning.

”Flera krokar ute”

Enligt skolchef Ulf Blomquist är Tingshuset en möjlig lösning på behovet av än fler förskoleplatser.

– Vi har fortfarande ett stort behov av förskoleplatser och undersöker olika möjligheter och vi har flera krokar ute. Bygglovsansökan är än så länge det enda steg som tagits i processen kring Tingshuset. Hur många barn som skulle kunna få förskoleplats där vet jag inte. Vi är ännu inte i närheten av att skriva kontrakt om att hyra delar av fastigheten, säger Blomquist.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.