2015-10-27 07:05

2015-10-27 15:54

Storinvestering i Branäsgruppen

VÄRMLAND

(UPPDATERAD) Till den här vintern byggs 1 000 nya bäddar i Branäs. Till nästa vinter väntas flera nya nedfarter. En satsning som skyndats på sedan statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation blivit delägare i Branäsgruppen.

Branäs har växt explosionsartat de senaste åren. Till kommande vinter satsas, inkluderat privata stugbyggen, omkring 200 miljoner kronor i området. Bland annat byggs bland ett lägenhetshotell på toppen av berget. Med en investering på 50 miljoner kronor i Branäsgruppen, som också bland annat omfattar skidanläggningen Kungsberget utanför Gävle, blir Inlandsinnovation delägare i bolaget. Övriga fem delägare i bolaget går samtidigt in med tillsammans 25 miljoner kronor.

200 miljoner kronor

Det nya kapitaltillskottet, eget kassaflöde samt bankfinansiering innebär att närmare 200 miljoner kronor nu ska satsas på utbyggnader av främst Kungsberget och Branäs.

– Vi fortsätter att följa vår masterplan för Branäs. Det handlar om att satsa på boende, restauranger och skidåkning i rätt takt för att hela tiden ha en bra produkt. Den här affären innebär att takten på satsningarna skruvas upp, säger Lars Rundblom, Branäsgruppens ordförande.

Fler nedfarter

Byggandet i Branäs ska starta så snart som möjligt efter årets säsong. I området söder om stolliften Medvinden som invigdes förra året ska nya nedfarter med tillhörande snösystem byggas.

– Det ska bli härliga, breda blå-röda nedfarter med stor fallhöjd som blir perfekta för carvingåkning. Vi har satsat mycket på barnområden tidigare och nu är det dags att satsa på nedfarter för en äldre målgrupp, säger Lars Rundblom.

Stugbyggen

Utöver detta väntas satsningar på bland annat större restaurangkapacitet. Branäsgruppen räknar också med fortsatt hög takt i stugbyggandet.

– Vi tror på totalt drygt 3 000 nya bäddar i Branäs och Kungsberget de kommande tre åren. Bokningsläget inför årets vinter är fantastiskt bra. Vi har redan bokat 60 procent av totalen för förra vintern, säger Lars Rundblom.

Branäs har växt explosionsartat de senaste åren. Till kommande vinter satsas, inkluderat privata stugbyggen, omkring 200 miljoner kronor i området. Bland annat byggs bland ett lägenhetshotell på toppen av berget. Med en investering på 50 miljoner kronor i Branäsgruppen, som också bland annat omfattar skidanläggningen Kungsberget utanför Gävle, blir Inlandsinnovation delägare i bolaget. Övriga fem delägare i bolaget går samtidigt in med tillsammans 25 miljoner kronor.

200 miljoner kronor

Det nya kapitaltillskottet, eget kassaflöde samt bankfinansiering innebär att närmare 200 miljoner kronor nu ska satsas på utbyggnader av främst Kungsberget och Branäs.

– Vi fortsätter att följa vår masterplan för Branäs. Det handlar om att satsa på boende, restauranger och skidåkning i rätt takt för att hela tiden ha en bra produkt. Den här affären innebär att takten på satsningarna skruvas upp, säger Lars Rundblom, Branäsgruppens ordförande.

Fler nedfarter

Byggandet i Branäs ska starta så snart som möjligt efter årets säsong. I området söder om stolliften Medvinden som invigdes förra året ska nya nedfarter med tillhörande snösystem byggas.

– Det ska bli härliga, breda blå-röda nedfarter med stor fallhöjd som blir perfekta för carvingåkning. Vi har satsat mycket på barnområden tidigare och nu är det dags att satsa på nedfarter för en äldre målgrupp, säger Lars Rundblom.

Stugbyggen

Utöver detta väntas satsningar på bland annat större restaurangkapacitet. Branäsgruppen räknar också med fortsatt hög takt i stugbyggandet.

– Vi tror på totalt drygt 3 000 nya bäddar i Branäs och Kungsberget de kommande tre åren. Bokningsläget inför årets vinter är fantastiskt bra. Vi har redan bokat 60 procent av totalen för förra vintern, säger Lars Rundblom.