2015-10-07 20:10

2015-10-07 20:10

Klimatkonferens ställs in

TORSBY: Svalt intresse för bioekonomi

Konferensen om skogens nya värden i samband med klimatveckan Green planet week har ställts in. Detta på grund av ett oväntat svalt intresse.

Medverkande som Carina Håkansson, vd för Skogsindustrierna, Preems vd Petter Holland och Carl Kempe, vice ordförande för Holmen, skulle under två dagar föreläsa om hur skogen i framtiden kan komma att ersätta oljan. Men bara cirka 30 personer hade anmält sig till konferensen som skulle äga rum 19–20 oktober i Torsby.

– Det är jättetråkigt att vi måste ställa in konferensen. Kanske har vi inte nått ut med vad bioekonomi, som konferensen handlade om, innebär, säger Stefan Degerlund, ordförande i Global Kunskap som är huvudarrangör för klimatveckan.

Filmvisningar

Bortsett från konferensen i Torsby kommer klimatveckan att genomföras som planerat, bland annat med en konferensdag på temat luft i Hagfors.

– Där ser anmälningsläget bättre ut. Under veckan kommer vi att arrangera cafékvällar och föreläsningar samt visa filmer i Torsby, Sysslebäck, Stöllet, Lekvattnet, Sunne och Hagfors, säger Stefan Degerlund.

Medverkande som Carina Håkansson, vd för Skogsindustrierna, Preems vd Petter Holland och Carl Kempe, vice ordförande för Holmen, skulle under två dagar föreläsa om hur skogen i framtiden kan komma att ersätta oljan. Men bara cirka 30 personer hade anmält sig till konferensen som skulle äga rum 19–20 oktober i Torsby.

– Det är jättetråkigt att vi måste ställa in konferensen. Kanske har vi inte nått ut med vad bioekonomi, som konferensen handlade om, innebär, säger Stefan Degerlund, ordförande i Global Kunskap som är huvudarrangör för klimatveckan.

Filmvisningar

Bortsett från konferensen i Torsby kommer klimatveckan att genomföras som planerat, bland annat med en konferensdag på temat luft i Hagfors.

– Där ser anmälningsläget bättre ut. Under veckan kommer vi att arrangera cafékvällar och föreläsningar samt visa filmer i Torsby, Sysslebäck, Stöllet, Lekvattnet, Sunne och Hagfors, säger Stefan Degerlund.