2015-10-05 13:43

2015-10-05 13:46

Pistolbeväpnad tonåring hotade och förföljde ungdomar

TORSBY: Oklart om vapnet var laddat

En kille i 15-årsåldern misstänks för att, beväpnad med pistol, ha förföljt och hotat ett flertal ungdomar i Torsby natten mot lördagen.

Tre tjejer i övre tonåren var på väg för att hälsa på en kompis när en av dem plötsligt fick en konstig känsla. De vände sig om fick se en svartklädd ung man. Nästa gång de tittade bakåt såg de honom ta fram något som de uppfattade som en pistol.

– Han började gå snabbare och snabbare efter oss, berättar en av tjejerna.

Sprang efter

En av tjejerna hoppade in i en hage för att gömma sig. De andra två sprang för att försöka undkomma förföljaren, som då också började springa. Han följde efter tjejerna tills dess att de tog sig in på en hustomt.

– Vi hörde flera gånger klickljud som lät som de kom från pistolen. Jag är fortfarande väldigt rädd och uppskakad av händelsen. Varför följde han efter oss? Var det en slump eller var det planerat, och vad hade hänt om han hade fått tag i oss, säger en av de hotade tjejerna.

Greps men släpptes

När tjejerna skulle återvända hem mötte de en polis, som dock inte var i tjänst. Han gav sig i väg för att leta efter killen och påträffade och grep honom vid Ica Toria. Killen fördes till polisstationen i Torsby men släpptes fri senare under natten.

Enligt polisens förundersökningsledare Stefan Hedelin är det inte bara de tre tjejerna som hotats av den beväpnade ynglingen.

– Flera personer i Kilåsen/Ria-området ska ha blivit utsatta för hot. Än så länge vet vi inte exakt vad som hänt. Mängder av förhör väntar, vi har bara inlett arbetet, säger han.

Var ynglingen beväpnad?

– Vi misstänker att han hade ett riktigt vapen. Om det var laddat är oklart. Vi har tagit ett vapen i beslag men jag vill inte gå in på hur, var och när beslaget gjordes.

Enligt Stefan Hedelin är den misstänkte inte känd av polisen sedan tidigare.

– Brottsmisstanken mot honom består i nuläget av olaga hot mot ett flertal personer.

Tre tjejer i övre tonåren var på väg för att hälsa på en kompis när en av dem plötsligt fick en konstig känsla. De vände sig om fick se en svartklädd ung man. Nästa gång de tittade bakåt såg de honom ta fram något som de uppfattade som en pistol.

– Han började gå snabbare och snabbare efter oss, berättar en av tjejerna.

Sprang efter

En av tjejerna hoppade in i en hage för att gömma sig. De andra två sprang för att försöka undkomma förföljaren, som då också började springa. Han följde efter tjejerna tills dess att de tog sig in på en hustomt.

– Vi hörde flera gånger klickljud som lät som de kom från pistolen. Jag är fortfarande väldigt rädd och uppskakad av händelsen. Varför följde han efter oss? Var det en slump eller var det planerat, och vad hade hänt om han hade fått tag i oss, säger en av de hotade tjejerna.

Greps men släpptes

När tjejerna skulle återvända hem mötte de en polis, som dock inte var i tjänst. Han gav sig i väg för att leta efter killen och påträffade och grep honom vid Ica Toria. Killen fördes till polisstationen i Torsby men släpptes fri senare under natten.

Enligt polisens förundersökningsledare Stefan Hedelin är det inte bara de tre tjejerna som hotats av den beväpnade ynglingen.

– Flera personer i Kilåsen/Ria-området ska ha blivit utsatta för hot. Än så länge vet vi inte exakt vad som hänt. Mängder av förhör väntar, vi har bara inlett arbetet, säger han.

Var ynglingen beväpnad?

– Vi misstänker att han hade ett riktigt vapen. Om det var laddat är oklart. Vi har tagit ett vapen i beslag men jag vill inte gå in på hur, var och när beslaget gjordes.

Enligt Stefan Hedelin är den misstänkte inte känd av polisen sedan tidigare.

– Brottsmisstanken mot honom består i nuläget av olaga hot mot ett flertal personer.