2015-09-30 16:31

2015-09-30 16:31

Galakväll lockade 500

TORSBY: Torsby Tillsammans blev en succé

Tisdagskvällens insamlingsgala på biografen Stjärnan i Torsby blev en succé. 500 personer deltog i arrangemanget till stöd för flyktingar.

För att efter bästa förmåga bidra till den pågående flyktingkatastrofen startade Lena Rattfelt och Jenny Skilberg Torsby Tillsammans. På tisdagskvällen arrangerade de en gratis helkväll på biografen Stjärnan med direktsändning av SVT:s insamlingsgala Hela Sverige Skramlar.

– Vår gala samlade inte bara in pengar till UNHCR, den ledde också till integration lokalt. Ungefär lika många infödda Torsbybor och nyanlända flyktingar besökte galan, säger Lena Rattfelt.

Tårar och kramar

Totalt besökte cirka 500 personer galan i Torsby där det bjöds på tilltugg såväl som livemusik. När kvällen summerats var det lekande barn och möten mellan människor från olika delar av världen som bildade det mest bestående och kanske viktigaste avtrycket.

– Att se sorgen i en mammas ögon då hon berättar att hennes man och tre söner är kvar i krisdrabbade Eritrea är fullkomligen obeskrivligt. Tårarna rann på oss båda men genom en kram försvann språkbarriären för en kort sekund, beskriver Jenny Skilberg.

100 000 kronor

23 131 kronor samlades in till UNHCR under tisdagskvällen: Lena Rattfelt och Jenny Skilberg tror att totalsumman för septembers insamling kommer att överstiga 100 000 kronor.

– Vi har förlängt insamlingen till den 10 oktober så att de företagare som vill skänka delar av sin omsättning för september ska hinna få ihop månadens resultat, säger Lena Rattfelt.

För att efter bästa förmåga bidra till den pågående flyktingkatastrofen startade Lena Rattfelt och Jenny Skilberg Torsby Tillsammans. På tisdagskvällen arrangerade de en gratis helkväll på biografen Stjärnan med direktsändning av SVT:s insamlingsgala Hela Sverige Skramlar.

– Vår gala samlade inte bara in pengar till UNHCR, den ledde också till integration lokalt. Ungefär lika många infödda Torsbybor och nyanlända flyktingar besökte galan, säger Lena Rattfelt.

Tårar och kramar

Totalt besökte cirka 500 personer galan i Torsby där det bjöds på tilltugg såväl som livemusik. När kvällen summerats var det lekande barn och möten mellan människor från olika delar av världen som bildade det mest bestående och kanske viktigaste avtrycket.

– Att se sorgen i en mammas ögon då hon berättar att hennes man och tre söner är kvar i krisdrabbade Eritrea är fullkomligen obeskrivligt. Tårarna rann på oss båda men genom en kram försvann språkbarriären för en kort sekund, beskriver Jenny Skilberg.

100 000 kronor

23 131 kronor samlades in till UNHCR under tisdagskvällen: Lena Rattfelt och Jenny Skilberg tror att totalsumman för septembers insamling kommer att överstiga 100 000 kronor.

– Vi har förlängt insamlingen till den 10 oktober så att de företagare som vill skänka delar av sin omsättning för september ska hinna få ihop månadens resultat, säger Lena Rattfelt.