2015-09-24 06:00

2015-09-24 06:00

Kulturvecka i Torsby

TORSBY: 40-tal arrangörer lyser upp höstmörkret

På fredag inleds Torsby kommuns kulturvecka Höstglöd. Utställningar, filmvisningar, konserter, föredrag och dans är exempel på evenemang under de tio dagarna.

Invigningen av årets kulturvecka i Torsby kommun, den åttonde i ordningen, sker för första gången i Herrgårdsparken. Lina Sundberg, vd för TUAB är invigningstalar, gycklargruppen Trix bjuder på eldshow och musikföreningen Ge och Hör har öppet hus.

– jag tror att invigningen blir spektakulär och kommer att sprida både värme och ljus i septembermörket. Några andra godbitar under Höstglöd är exempelvis kördagen i Missionskyrkan, det kulturella knytkalaset på biblioteket, Hannes Öbergs konsert på Prostgårdslagårn samt mimaren och ståuppkomikern Lasse Nilsens avslutsföreställning i Frykenskolans aula, säger kommunens kulturchef Annika Wredenberg.

Ett 40-tal arrangörer står bakom det varierande utbudet.

– En stor eloge till alla föreningar som visar stort engagemang och lust att arrangera aktiviteter i hela kommunen.

Förra året påbörjades en satsning för att locka fler unga deltagare och besökare under kulturveckan.

– Även i år väntar aktiviteter på skolorna i Torsby. Dessutom kommer det att arrangeras en akustisk kväll på ABF i Torsby med ungdomar på scenen. Det är angeläget att ungdomar får och vill ta plats i kulturlivet, säger Annika Wredenberg.

Programmet för Höstglöd finns att läsa på www.torsby.se

Invigningen av årets kulturvecka i Torsby kommun, den åttonde i ordningen, sker för första gången i Herrgårdsparken. Lina Sundberg, vd för TUAB är invigningstalar, gycklargruppen Trix bjuder på eldshow och musikföreningen Ge och Hör har öppet hus.

– jag tror att invigningen blir spektakulär och kommer att sprida både värme och ljus i septembermörket. Några andra godbitar under Höstglöd är exempelvis kördagen i Missionskyrkan, det kulturella knytkalaset på biblioteket, Hannes Öbergs konsert på Prostgårdslagårn samt mimaren och ståuppkomikern Lasse Nilsens avslutsföreställning i Frykenskolans aula, säger kommunens kulturchef Annika Wredenberg.

Ett 40-tal arrangörer står bakom det varierande utbudet.

– En stor eloge till alla föreningar som visar stort engagemang och lust att arrangera aktiviteter i hela kommunen.

Förra året påbörjades en satsning för att locka fler unga deltagare och besökare under kulturveckan.

– Även i år väntar aktiviteter på skolorna i Torsby. Dessutom kommer det att arrangeras en akustisk kväll på ABF i Torsby med ungdomar på scenen. Det är angeläget att ungdomar får och vill ta plats i kulturlivet, säger Annika Wredenberg.

Programmet för Höstglöd finns att läsa på www.torsby.se