2015-06-30 16:45

2015-06-30 16:45

Rekordmånga rekordtidigt

HÖLJES: Cyklar, discovagnar och solsken

Fler besökare än någonsin har rekordtidigt anlänt till Höljes för att ladda upp inför helgens tävlingar. Stämningen är på topp i solskenet.

Erzen Dema, Jesper Eklund och Tobias Lundin slappar i en skinnsoffa i husvagnens förtältet. Det är tisdag förmiddag och grabbarna spelar tv-spel på en stor tv-skärm. Redan har de åkt från Göteborg till Höljes två gånger.

– Vi kom i fredags. Klockan 23 på söndagen åkte vi tillbaka till Göteborg. Vi var framme klockan 04 på natten. Sov tre timmar. Lastade i tv och tv-spel och körde tillbaka till Höljes, berättar Tobias Lundin.

Något tiotal meter bort målar Auden Ane ett DJ-bås. Gänget från Trondheim står på samma plats varje år. Till årets fest reste de i fem skåpbilar dragande på tre släpkärror och två husvagnar fullastade med partyutrustning.

– Vi har en generator på 19 kW/h. Högtalarna ligger på sammanlagt 9 000 watt. Resten går till discobelysning, lasershow och kylskåp. Generatorn drar ungefär 300 liter diesel under dagarna vi är här, berättar Auden.

Finnskoga MK:s ordförande Morgan Östlund är både glad och lite bekymrad över den tidigare publiktillströmningen.

– Det är helt fantastiskt, och de gör ett bra jobb också. De klipper gräs och städar, det finns kanske inte så mycket att göra om dagarna. Jag hoppas bara att alla är ärliga och betalar in sig, säger han.

På familjecampingen är Lasse Blomkvist i full färd med att få fart på sin cykel.

– Det är slicks på den, skrattar han och visar upp det blankslitna bakhjulet.

– Cykel är ett måste, det går ju inte att åka runt med bussen, konstaterar han och sträcker kedjan.

Tobias Nilsson, Henrik Backman och Patrik Kalin Johansson tar det desto lugnare i varsin solstol utanför deras vagn.

– Vi tänkte först stå borta vid velodromen men såg vagnarna där och bestämde att familjecampingen passade oss bättre. Rallycrossen ska vara fest, skoj familjevänligt, inte ett fylleslag, konstatera de samstämmigt.

Erzen Dema, Jesper Eklund och Tobias Lundin slappar i en skinnsoffa i husvagnens förtältet. Det är tisdag förmiddag och grabbarna spelar tv-spel på en stor tv-skärm. Redan har de åkt från Göteborg till Höljes två gånger.

– Vi kom i fredags. Klockan 23 på söndagen åkte vi tillbaka till Göteborg. Vi var framme klockan 04 på natten. Sov tre timmar. Lastade i tv och tv-spel och körde tillbaka till Höljes, berättar Tobias Lundin.

Något tiotal meter bort målar Auden Ane ett DJ-bås. Gänget från Trondheim står på samma plats varje år. Till årets fest reste de i fem skåpbilar dragande på tre släpkärror och två husvagnar fullastade med partyutrustning.

– Vi har en generator på 19 kW/h. Högtalarna ligger på sammanlagt 9 000 watt. Resten går till discobelysning, lasershow och kylskåp. Generatorn drar ungefär 300 liter diesel under dagarna vi är här, berättar Auden.

Finnskoga MK:s ordförande Morgan Östlund är både glad och lite bekymrad över den tidigare publiktillströmningen.

– Det är helt fantastiskt, och de gör ett bra jobb också. De klipper gräs och städar, det finns kanske inte så mycket att göra om dagarna. Jag hoppas bara att alla är ärliga och betalar in sig, säger han.

På familjecampingen är Lasse Blomkvist i full färd med att få fart på sin cykel.

– Det är slicks på den, skrattar han och visar upp det blankslitna bakhjulet.

– Cykel är ett måste, det går ju inte att åka runt med bussen, konstaterar han och sträcker kedjan.

Tobias Nilsson, Henrik Backman och Patrik Kalin Johansson tar det desto lugnare i varsin solstol utanför deras vagn.

– Vi tänkte först stå borta vid velodromen men såg vagnarna där och bestämde att familjecampingen passade oss bättre. Rallycrossen ska vara fest, skoj familjevänligt, inte ett fylleslag, konstatera de samstämmigt.