2015-06-02 14:36

2015-06-02 16:27

Besökarna trängdes på skolvernissage

TORSBY: Fotoelever hade inspirerats av gamla mästare

Inspiration från 1500- och 1600-talets målarmästare blandad med dagens digitala teknik. Det var grunden för fotoutställningen som hade premiär på Stjerneskolan i Torsby på tisdagen.

En fotoutställning gjord av skolever blir oftast enbart en intern angelägenhet. Men vårutställningen gjord av fotoeleverna på Stjerneskolan blev ett undantag. Bengt Sahlström invigningstalade och såväl nyfikna ur allmänheten som politiker och kulturchef fanns på plats för vernissagen där det bjöds på tilltugg och levande musik.

– Det är nästan ofattbart att det är nybörjare inom foto som skapat detta. En del elever har valt att tolka kända målningar, andra har enbart inspirerats. Vi har fotat i studio, handmålat i datorn, skrivit ut på målarduk, lackat och fernissat, berättar fotolärare Ingela Wirtberg.

En fotoutställning gjord av skolever blir oftast enbart en intern angelägenhet. Men vårutställningen gjord av fotoeleverna på Stjerneskolan blev ett undantag. Bengt Sahlström invigningstalade och såväl nyfikna ur allmänheten som politiker och kulturchef fanns på plats för vernissagen där det bjöds på tilltugg och levande musik.

– Det är nästan ofattbart att det är nybörjare inom foto som skapat detta. En del elever har valt att tolka kända målningar, andra har enbart inspirerats. Vi har fotat i studio, handmålat i datorn, skrivit ut på målarduk, lackat och fernissat, berättar fotolärare Ingela Wirtberg.