2015-05-25 12:38

2015-05-25 12:38

Frias från nätbedrägeri

TORSBY

En 26 år gammal norsk kvinna, som vid tidpunkten för åtalet var bosatt i Torsby kommun, har friats från misstankar om bedrägeri.

Men hon ska ändå betala totalt 17 510 kronor i skadestånd till nio målsägande runtom i Sverige. Norskan hade via egen hemsida och annonssajter sålt djurtillbehör men levererade aldrig varorna och betalade heller inte tillbaka några pengar. Värmlands tingsrätt anser att det inte går att bevisa att kvinnan uppsåtligen avsett att bedra sina kunder.

Men hon ska ändå betala totalt 17 510 kronor i skadestånd till nio målsägande runtom i Sverige. Norskan hade via egen hemsida och annonssajter sålt djurtillbehör men levererade aldrig varorna och betalade heller inte tillbaka några pengar. Värmlands tingsrätt anser att det inte går att bevisa att kvinnan uppsåtligen avsett att bedra sina kunder.