2015-05-22 11:28

2015-05-22 11:28

Branäs satsar på barnen

TORSBY

Branäs gör till nästa säsong en storsatsning på nybörjar- och barnområdet på berget.

Branäs satsar ännu mer på barnfamiljerna med nytt nybörjarområde på Branäsberget. Med nästan 1000 nya bäddar behövs dessutom en ökad tillgänglighet till liftsystemet.

Branäsbergets barnområde, Nordpolen, som idag ligger öster om Ladan, flyttas till den nedfart som idag heter Grönland. Området breddas och rymmer nu tre nedfarter, ytterligare en lift och ett samlingsområde för skidskolan. Nya Nordpolen har en  lutning som passar för de första skidskoleklasserna och tillsammans med backarnas bredd skapas ett skidområde för skidskolan.

Döps om

Liften som idag heter Valrossen döps i samband med dessa arbeten om till Björnbusan och bredvid denna byggs en ny knapplift som får det namnet Björnbusen. I och med detta fördubblas liftkapaciteten i ett område där det verkligen gör nytta, nybörjarområdet.

I anslutning till dessa arbeten byggs Björnliften om och nedre vändhjulet flyttas för att skapa ett sammanhängande liftsystem med en ännu bättre helhet. Efter ändringarna kan gästen enkelt nå hela liftsystemet från alla boendeområden, även nya Mountain Lodgen, och gästerna kommer snabbt ned i Sjöområdena från centrumet runt Ladan.

Promenadavstånd

– I Branäs ska du aldrig behöva ta bilen till skidåkningen. Allt vårt boende ligger på bekvämt promenadavstånd eller i direkt anslutning till någon nedfart” säger Magnus Locken, driftschef.

Branäs satsar ännu mer på barnfamiljerna med nytt nybörjarområde på Branäsberget. Med nästan 1000 nya bäddar behövs dessutom en ökad tillgänglighet till liftsystemet.

Branäsbergets barnområde, Nordpolen, som idag ligger öster om Ladan, flyttas till den nedfart som idag heter Grönland. Området breddas och rymmer nu tre nedfarter, ytterligare en lift och ett samlingsområde för skidskolan. Nya Nordpolen har en  lutning som passar för de första skidskoleklasserna och tillsammans med backarnas bredd skapas ett skidområde för skidskolan.

Döps om

Liften som idag heter Valrossen döps i samband med dessa arbeten om till Björnbusan och bredvid denna byggs en ny knapplift som får det namnet Björnbusen. I och med detta fördubblas liftkapaciteten i ett område där det verkligen gör nytta, nybörjarområdet.

I anslutning till dessa arbeten byggs Björnliften om och nedre vändhjulet flyttas för att skapa ett sammanhängande liftsystem med en ännu bättre helhet. Efter ändringarna kan gästen enkelt nå hela liftsystemet från alla boendeområden, även nya Mountain Lodgen, och gästerna kommer snabbt ned i Sjöområdena från centrumet runt Ladan.

Promenadavstånd

– I Branäs ska du aldrig behöva ta bilen till skidåkningen. Allt vårt boende ligger på bekvämt promenadavstånd eller i direkt anslutning till någon nedfart” säger Magnus Locken, driftschef.