2015-05-19 06:00

2015-05-19 06:00

Medeltidsmarknaden fyller fem år

LEKVATTNET: Gycklare och bågskyttar

Lekvattnetborna gör sig redo för ännu en tidsresa. I helgen är det nämligen dags för byns femte medeltidsmarknad.

Medeltidsmarknaden har blivit en populärt och återkommande höjdpunkt för såväl de boende i Lekvattnet som mängder av besökare.

– Vi hoppas på två dagar med bra väder. Förra året hade vi omkring tusen besökare efter en regnig söndag. Det får gärna komma 1 500 besökare i år, eller ännu fler, säger Sune Lekemark ordförande i hembygdsföreningen som står som arrangör av medeltidsmarknaden.

Uppvisningar

Liksom tidigare år kommer försäljare och hantverkare att finnas på plats. Tjärbränning, smide och snideri kommer att visas upp. Det blir också uppträdanden av gycklare och pilbågsskyttar samt medeltidsmusik på tidstypiska instrument såsom fela och nyckelharpa. Smaklökarna får sitt i form av exempelvis rökt gädda.

– Barnen brukar ha roligt på marknaden och i år kan de bland annat testa ponnyridning eller leka med getter, säger Sune Lekemark.

Medeltidsmarknaden har blivit en populärt och återkommande höjdpunkt för såväl de boende i Lekvattnet som mängder av besökare.

– Vi hoppas på två dagar med bra väder. Förra året hade vi omkring tusen besökare efter en regnig söndag. Det får gärna komma 1 500 besökare i år, eller ännu fler, säger Sune Lekemark ordförande i hembygdsföreningen som står som arrangör av medeltidsmarknaden.

Uppvisningar

Liksom tidigare år kommer försäljare och hantverkare att finnas på plats. Tjärbränning, smide och snideri kommer att visas upp. Det blir också uppträdanden av gycklare och pilbågsskyttar samt medeltidsmusik på tidstypiska instrument såsom fela och nyckelharpa. Smaklökarna får sitt i form av exempelvis rökt gädda.

– Barnen brukar ha roligt på marknaden och i år kan de bland annat testa ponnyridning eller leka med getter, säger Sune Lekemark.