2015-05-08 13:53

2015-05-08 13:53

Lugn vårflod i Klarälven

VÄRMLAND

Årets vårflod början nu komma i gång på allvar sedan regn och varmare temperaturer fått fart på snösmältningen i fjällen.

Fortum har kommit med en prognos för vårfloden under nästa vecka. Höljessjön var på fredagen till mindre än hälften fylld av smältvatten från de norska fjällen. Den ökade vattenföringen som nu ses i Klarälven kommer från vatten som rinner till nedströms dammen. Än så länge är vattenföringen i Klarälven lägre än en normal vårflod och väntas så förbli kommande vecka.

Fortum har kommit med en prognos för vårfloden under nästa vecka. Höljessjön var på fredagen till mindre än hälften fylld av smältvatten från de norska fjällen. Den ökade vattenföringen som nu ses i Klarälven kommer från vatten som rinner till nedströms dammen. Än så länge är vattenföringen i Klarälven lägre än en normal vårflod och väntas så förbli kommande vecka.