2015-03-27 06:00

2015-03-27 14:10

Flyktingar återförenas

STÖLLET: Katten Mela kommer till Sverige på lördag

När kvinnan flydde från Syrien tog hon med sig sin katt. Men när matte kom till Sverige och senare Stöllet för att söka asyl blev katten kvar i Italien. Snart ska de återförenas.

När berättelsen om kvinnan som tog med sin katt på flykten från Syrien spriddes över länet och landet var det många som ville hjälpa till i arbetet för en återförening. En återförening som kommer att bli verklighet om en vecka.

– På lördag kommer Mela, som katten heter, till Sverige. Min dotter som bor i Italien och hennes sambo flyger till Arlanda där jag och min man ska möta upp dem och ta över Mela, berättar Minna Lind, ordförande i föreningen Hopp för hemlösa i Grängesberg.

Stort intresse

Mela, som genomgått karantän i Italien och därefter spenderat dagarna på en veterinärklinik i närheten av Milano, får spendera ytterligare några nätter på ”hotell” innan hon återförenas med sin matte.

– På långfredagen kommer matte hit för att hämta sin katt. Hon har genom tolk och ombud flera gånger frågat om när hon ska få träffa sin katt . Hon är självklart jätteglad över att det snart kommer att ske och tacksam över allt stöd, säger Minna Lind.

– Intresset för historien är jättestor. Jag har fått mängder av samtal från tidningar och TV som vill berätta om den hjärtvärmande återföreningen, avslutar Minna Lind.

När berättelsen om kvinnan som tog med sin katt på flykten från Syrien spriddes över länet och landet var det många som ville hjälpa till i arbetet för en återförening. En återförening som kommer att bli verklighet om en vecka.

– På lördag kommer Mela, som katten heter, till Sverige. Min dotter som bor i Italien och hennes sambo flyger till Arlanda där jag och min man ska möta upp dem och ta över Mela, berättar Minna Lind, ordförande i föreningen Hopp för hemlösa i Grängesberg.

Stort intresse

Mela, som genomgått karantän i Italien och därefter spenderat dagarna på en veterinärklinik i närheten av Milano, får spendera ytterligare några nätter på ”hotell” innan hon återförenas med sin matte.

– På långfredagen kommer matte hit för att hämta sin katt. Hon har genom tolk och ombud flera gånger frågat om när hon ska få träffa sin katt . Hon är självklart jätteglad över att det snart kommer att ske och tacksam över allt stöd, säger Minna Lind.

– Intresset för historien är jättestor. Jag har fått mängder av samtal från tidningar och TV som vill berätta om den hjärtvärmande återföreningen, avslutar Minna Lind.