2015-03-23 13:32

2015-03-23 13:34

Vandrarhem lämnar anbud om asylboende

Under vintern har Brockenstrands vandrarhem fått förfrågningar från olika intressenter om att hyra ut eller sälja anläggningen i syfte att driva den som asylboende, men nu har Susanne Classon Olsson beslutat sig för att tillsammans med sin man och svärson göra det på egen hand.

- Vi har lämnat ett anbud till Migrationsverket, säger Susanne Classon Olsson. Vi tror att det bästa är om vi med lokala resurser driver ett asylboende här i Vitsand. Då har vi möjlighet att ta tillvara bygdens engagemang och resurser.

Sedan 2011 driver Susanne Classon Olsson vandrarhem och seniorboende på Brockenstrand i Vitsand, som oavsett om Brockenstrand väljs ut till asylboende av Migrationsverket eller inte kommer att drivas vidare.

- Vi gör det här främst för att göra en insats för människor som kommer från oroliga delar av världen, men också för bygden, säger Susanne Classon Olsson. Skolan är nedläggningshotad, befolkningen blir allt äldre, men vi är många som trivs och vill att Vitsand fortfarande ska vara en levande bygd. Vår hembygdsförening är positivt inställd och Torsby kommun tycker också att det här är ett bra initiativ.

Migrationsverkets beslut väntas i april/maj.

- Vi har lämnat ett anbud till Migrationsverket, säger Susanne Classon Olsson. Vi tror att det bästa är om vi med lokala resurser driver ett asylboende här i Vitsand. Då har vi möjlighet att ta tillvara bygdens engagemang och resurser.

Sedan 2011 driver Susanne Classon Olsson vandrarhem och seniorboende på Brockenstrand i Vitsand, som oavsett om Brockenstrand väljs ut till asylboende av Migrationsverket eller inte kommer att drivas vidare.

- Vi gör det här främst för att göra en insats för människor som kommer från oroliga delar av världen, men också för bygden, säger Susanne Classon Olsson. Skolan är nedläggningshotad, befolkningen blir allt äldre, men vi är många som trivs och vill att Vitsand fortfarande ska vara en levande bygd. Vår hembygdsförening är positivt inställd och Torsby kommun tycker också att det här är ett bra initiativ.

Migrationsverkets beslut väntas i april/maj.