2015-02-18 06:00

2015-02-19 19:43

"Hoppas IS kommer till Sverige"

TORSBY: Före detta SD-politiker på Facebook

Den avhoppade Sverigedemokraten Per-Olov Olsén är ledamot i fullmäktige, barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden i Torsby. På sin Facebooksida skriver han om att ta lagen i egna händer och att han ”hoppas” att terrororganisationen IS ”kommer till Sverige snart”.

Per-Olov Olsén lämnade Sverigedemokraterna 2010 men blev i höstas invald på ett av partiets tre mandat i Torsby. Han fick tolv handskrivna personröster. Olsén sitter i fullmäktige och är ordinarie ledamot i barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden.

Förnekar

I ett inlägg daterat 10 februari skriver Olsén på sin Facebooksida om hur han tipsat polisen om ett misstänkt pågående brott. Missnöjd med responsen skriver han följande: ”Det var sista gången jag tipsade och har inget förtroende för Polisen i detta land. Nästa gång tar jag min 357a och make my law.”

– 357 syftar till registreringsnumret på min bil, att jag nästa gång jag ser något misstänkt ska följa efter med min bil, säger Per-Olov Olsén när NWT ber honom kommentera inlägget.

Det är annars ett annat ord för en revolver, där 357 syftar till kalibern?

– Jag förnekar bestämt att det skulle handla om något sådant. I mitt inlägg är det min egen bil som avses.

Olséns profilbild består av ett fotografi av en stridsvagn. I en kommentar till bilden skriver han den 13 februari: ”Tar med Stridsvagn S till nästa Kommunfullmäktige”.

– Det är ett skämt, det måste väl till och med du förstå?

Önskar terrordåd?

Den 7 februari, i ett inlägg som handlar om kommunens budget, skriver Olsén i en kommentar: ”Hoppas IS kommer till Sverige snart”. IS syftar till terrororganisationen Islamiska staten.

– Det kanske inte vore helt fel. Det har skett terrorattacker i först Frankrike och nu senast Danmark. Jag är rädd att något ska hända i Sverige. Det är dags för Sverige att börja se om sitt eget hus och skydda medborgarna. Jag kanske inte hoppas att IS ska komma hit men jag tror att de kommer till Sverige.

Tycker du att något av det du skrivit kan ses som olämpligt?

– Kommentarerna var endast avsedda för mina vänner och bekanta att läsa. Om de legat ute öppet har något blivit fel. Jag formulerade mig fel när jag skrev om IS. Jag skulle ha skrivit att jag fruktar att de kommer till Sverige.

Per-Olov Olsén har efter samtalet med NWT raderat sin sida på Facebook

Per-Olov Olsén lämnade Sverigedemokraterna 2010 men blev i höstas invald på ett av partiets tre mandat i Torsby. Han fick tolv handskrivna personröster. Olsén sitter i fullmäktige och är ordinarie ledamot i barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden.

Förnekar

I ett inlägg daterat 10 februari skriver Olsén på sin Facebooksida om hur han tipsat polisen om ett misstänkt pågående brott. Missnöjd med responsen skriver han följande: ”Det var sista gången jag tipsade och har inget förtroende för Polisen i detta land. Nästa gång tar jag min 357a och make my law.”

– 357 syftar till registreringsnumret på min bil, att jag nästa gång jag ser något misstänkt ska följa efter med min bil, säger Per-Olov Olsén när NWT ber honom kommentera inlägget.

Det är annars ett annat ord för en revolver, där 357 syftar till kalibern?

– Jag förnekar bestämt att det skulle handla om något sådant. I mitt inlägg är det min egen bil som avses.

Olséns profilbild består av ett fotografi av en stridsvagn. I en kommentar till bilden skriver han den 13 februari: ”Tar med Stridsvagn S till nästa Kommunfullmäktige”.

– Det är ett skämt, det måste väl till och med du förstå?

Önskar terrordåd?

Den 7 februari, i ett inlägg som handlar om kommunens budget, skriver Olsén i en kommentar: ”Hoppas IS kommer till Sverige snart”. IS syftar till terrororganisationen Islamiska staten.

– Det kanske inte vore helt fel. Det har skett terrorattacker i först Frankrike och nu senast Danmark. Jag är rädd att något ska hända i Sverige. Det är dags för Sverige att börja se om sitt eget hus och skydda medborgarna. Jag kanske inte hoppas att IS ska komma hit men jag tror att de kommer till Sverige.

Tycker du att något av det du skrivit kan ses som olämpligt?

– Kommentarerna var endast avsedda för mina vänner och bekanta att läsa. Om de legat ute öppet har något blivit fel. Jag formulerade mig fel när jag skrev om IS. Jag skulle ha skrivit att jag fruktar att de kommer till Sverige.

Per-Olov Olsén har efter samtalet med NWT raderat sin sida på Facebook