2015-01-27 11:57

2015-01-27 12:16

Annétthe Zettergren i strid med Försäkringskassan

Tar strid om 1715 kronor

Den bedrägeridömda sjukgymnasten Annétthe Zettergren tar strid i förvaltningsrätten för att slippa betala tillbaka 1715 kronor i felaktigt utbetald sjukpenning.

Annétthe Zettergren avtjänar för närvarande ett fyraårigt fängelsestraff för grovt bedrägeri. Försäkringskassan kräver nu den före detta landstingspolitikern på drygt 1 700 kronor som man anser att hon fått felaktigt utbetalat i form av sjukpenning.

Zettergren menar dock att kravet kommer sig av att myndigheten fått felaktiga uppgifter om när hon jobbat, på grund av tekniskt strul med Landstinget i Värmlands patientregistreringsprogram. Hon har därför överklagat beslutet till Förvaltningsrätten.

Inte nedsatt arbetsförmåga

De pengar Zettergren fått för mycket har utbetalats under tiden 2 januari till och med den 15 januari 2012. Anledningen till att Försäkringskassan kräver pengarna tillbaka är att de anser att Zettergren har utfört arbete vid tre olika tillfällen under denna period och att hennes arbetsförmåga därför inte kan anses ha varit nedsatt.

Annétthe Zettergren avtjänar för närvarande ett fyraårigt fängelsestraff för grovt bedrägeri. Försäkringskassan kräver nu den före detta landstingspolitikern på drygt 1 700 kronor som man anser att hon fått felaktigt utbetalat i form av sjukpenning.

Zettergren menar dock att kravet kommer sig av att myndigheten fått felaktiga uppgifter om när hon jobbat, på grund av tekniskt strul med Landstinget i Värmlands patientregistreringsprogram. Hon har därför överklagat beslutet till Förvaltningsrätten.

Inte nedsatt arbetsförmåga

De pengar Zettergren fått för mycket har utbetalats under tiden 2 januari till och med den 15 januari 2012. Anledningen till att Försäkringskassan kräver pengarna tillbaka är att de anser att Zettergren har utfört arbete vid tre olika tillfällen under denna period och att hennes arbetsförmåga därför inte kan anses ha varit nedsatt.