2015-06-15 06:00

2017-02-15 18:48

Många rörda av Flashs tal

Han vågade och höll ett tal som fick gästerna att jubla och berömmet att hagla efteråt. Men den planerade sången fick Janne ”Flash” Nilsson ställa in.

– Jag hade tränat in en låt också, Sirens med Pearl Jam. Carl Philip och Sofia är fantastiska tillsammans och jag tycker texten passar dem. Men när det blev min tur att gå upp på scenen hade jag varit tyst så länge så rösten bar mig inte. Jag hade behövs sjunga upp innan. Men ett tal blev det, på både svenska och engelska.

Janne ”Flash” Nilsson säger att han är van att lösa situationer på uppstuds. Så när hans bordsdam, drottning Silvas kusin från Brasilien, bad honom hålla talet även på engelska så hon kunde ta del av det antog han givetvis utmaningen.

– Jag köpte mig lite tid genom att säga att jag egentligen är en rockstar och delade upp rummet i två halvor som fick skrika så vi fick upp stämningen. Jag blev väldigt nöjd med talet och många kom fram efteråt och dagen efter och berömde mig. Det var skönt eftersom man aldrig vet hur det uppfattas av andra.

– Jag hade tränat in en låt också, Sirens med Pearl Jam. Carl Philip och Sofia är fantastiska tillsammans och jag tycker texten passar dem. Men när det blev min tur att gå upp på scenen hade jag varit tyst så länge så rösten bar mig inte. Jag hade behövs sjunga upp innan. Men ett tal blev det, på både svenska och engelska.

Janne ”Flash” Nilsson säger att han är van att lösa situationer på uppstuds. Så när hans bordsdam, drottning Silvas kusin från Brasilien, bad honom hålla talet även på engelska så hon kunde ta del av det antog han givetvis utmaningen.

– Jag köpte mig lite tid genom att säga att jag egentligen är en rockstar och delade upp rummet i två halvor som fick skrika så vi fick upp stämningen. Jag blev väldigt nöjd med talet och många kom fram efteråt och dagen efter och berömde mig. Det var skönt eftersom man aldrig vet hur det uppfattas av andra.

Janne ”Flash” Nilssons tal till prinsparet under fredagens fest:

Jag har nu tänkt i flera år på vad jag ska säga på den här dagen.

Först tänkte jag prata om när vi träffades första gången i mitten av 90-talet. Jag körde 200 kilometer i timmen mitt i Stockholm med punktering i en Volvo herrgårdsvagn, och du satt bredvid mig. Jag glömmer aldrig vad din pappa sa innan han stängde dörren: ”Skräm honom nu”.

....men njaaaa

Eller när vi satt med varsin coca cola och såg soluppgången på Biskopsudden och bestämde oss för att vi skulle övertala, eller lura din mamma, att gå med på att du skulle börja köra racerbil. Du sa: ”Det går aldrig. Pappa vill helst köra själv så han var inga problem.”

....men njaaaa

Eller när jag fick dödsångest i Italien när du körde och jag åkte med. Men det har vi ju sagt ska hållas hemligt.

....så njaaaa

Eller när vi åkte till Anderstorp och vi diskuterade vad tjejer säger och vad de egentligen menar. Men det blir ju bara konstigt mot Sofia och René eftersom vi självklart alltid förstår dem.

....så njaaaa

När du ringde och berättade om bröllopet så sa du att det var en skräll. Det trodde ingen. Men med facit i hand så var det ingen skräll. När två så varma människor möts då gifter de sig.

SKÅL