2015-06-13 06:00

2017-02-15 18:44

Flash håller känsligt tal

PRINSBRÖLLOP: Racerföraren är en av bröllopsgästerna

Racerföraren Jan ”Flash” Nilsson med fru René Brofäldt är två av de 500 inbjudna gästerna till prinsbröllopet.
Han har dessutom tagit mod till sig att hålla ett tal till sin vän prins Carl Philip och Sofia.

20 år har gått sedan Janne ”Flash” Nilsson och prinsen träffades första gången, när Carl Philip var 16 år. Under de åren som gått har de blivit nära vänner då Janne ”Flash” Nilsson fungerat som prinsens mentor på racingbanan.

– Jag träffade honom första gången 1995 när vi hade en aktivitet med Volvo och han följde med pappa kungen. Runt år 2000 började vi umgås och gjorde det väldigt intensivt till 2012 då jag drog mig tillbaka. Jag skulle säga att vi känner varandra väl, vi har haft väldigt mycket kul ihop, säger han.

Att få en inbjudan till prinsens bröllop såg han dock inte som en självklarhet.

– Det kan man aldrig ta för givet. Men självklart blev vi väldigt glada både jag och min fru. Vi har ju en närmare relation än att köra bil ihop. Och det blir en salig blandning med allt från Stefan Löfven till Johan T Lindwall, en bredare krets än de flesta bröllop vi är på. Det blir ett litet äventyr.

På sin Facebooksida skrev Janne ”Flash” Nilsson i torsdags att talet nu är klart: ”Jag är väldigt stolt över mitt tal, det var enkelt att skriva och kommer från hjärtat. Utmaningen blir att inte börja gråta.”

– Om man vill hålla ett tal ska man anmäla det till toastmastern och det gjorde jag. Då spelar det ingen roll att jag är en van föreläsare, det är en helt annan utmaning att hålla ett personligt tal till en vän och i det här sammanhanget. Jag är lite orolig hur jag ska uppfattas.

– Jag får göra som vanligt; lägga i ettan gasa rätt in i kurvan.

Janne ”Flash” Nilsson höll talet på festen dagen innan bröllopet och närvarar givetvis också under bröllopet och efterföljande middag.

20 år har gått sedan Janne ”Flash” Nilsson och prinsen träffades första gången, när Carl Philip var 16 år. Under de åren som gått har de blivit nära vänner då Janne ”Flash” Nilsson fungerat som prinsens mentor på racingbanan.

– Jag träffade honom första gången 1995 när vi hade en aktivitet med Volvo och han följde med pappa kungen. Runt år 2000 började vi umgås och gjorde det väldigt intensivt till 2012 då jag drog mig tillbaka. Jag skulle säga att vi känner varandra väl, vi har haft väldigt mycket kul ihop, säger han.

Att få en inbjudan till prinsens bröllop såg han dock inte som en självklarhet.

– Det kan man aldrig ta för givet. Men självklart blev vi väldigt glada både jag och min fru. Vi har ju en närmare relation än att köra bil ihop. Och det blir en salig blandning med allt från Stefan Löfven till Johan T Lindwall, en bredare krets än de flesta bröllop vi är på. Det blir ett litet äventyr.

På sin Facebooksida skrev Janne ”Flash” Nilsson i torsdags att talet nu är klart: ”Jag är väldigt stolt över mitt tal, det var enkelt att skriva och kommer från hjärtat. Utmaningen blir att inte börja gråta.”

– Om man vill hålla ett tal ska man anmäla det till toastmastern och det gjorde jag. Då spelar det ingen roll att jag är en van föreläsare, det är en helt annan utmaning att hålla ett personligt tal till en vän och i det här sammanhanget. Jag är lite orolig hur jag ska uppfattas.

– Jag får göra som vanligt; lägga i ettan gasa rätt in i kurvan.

Janne ”Flash” Nilsson höll talet på festen dagen innan bröllopet och närvarar givetvis också under bröllopet och efterföljande middag.