2015-06-08 10:05

2015-06-08 16:22

Prinsparet till Kristinehamn, Arvika och Sunne

VÄRMLAND: Prinsparet besöker länet den 26-27 augusti

Välkommen!
Det säger hela Värmland till prinsparet prins Carl Philip och fröken Sofia inför besöket i augusti. Men det blir bara fyra kommuner som får den äran.

– Vi ser fram emot att stå värd för hertigparets första officiella länsbesök efter giftermålet. Då ska vi visa upp vårt vackra Värmland, sa landshövding Kenneth Johansson då programmet presenterades på måndagen.

Agendan är späckad och allt är noggrant planerat. På två dagar hinns dock inte hela länet med. De fyra kommuner som paret kommer att besöka, Arvika, Sunne, Karlstad och Kristinehamn, har valts ut tillsammans med hovet.

Allmänheten har många chanser att få en skymt av prinsparet. Tillgänglighet är en prioriterad fråga på parets egen begäran.

– I samband med Karlstadsbesöket bjuds också på aktiviteter för alla på Stora torget, sa Anders Knape, kommunfullmäktiges ordförande i Karlstad.

Ett axplock ur programmet: I Arvika inviger hertigparet det nybildade naturreservatet Byamossarna. Innan dagen avslutas med middag på Residenset i Karlstad med ett 60-tal inbjudna gäster, hinner man med ett besök på Mårbacka i Sunne.

Dag två bjuds paret på en tur på Klarälvens grenar ut till 90-årsjubilerande Mariebergsskogen i Karlstad. Även i Kristinehamn blir det en båttur i skärgården med Christine af Bro.

 

 

 

– Vi ser fram emot att stå värd för hertigparets första officiella länsbesök efter giftermålet. Då ska vi visa upp vårt vackra Värmland, sa landshövding Kenneth Johansson då programmet presenterades på måndagen.

Agendan är späckad och allt är noggrant planerat. På två dagar hinns dock inte hela länet med. De fyra kommuner som paret kommer att besöka, Arvika, Sunne, Karlstad och Kristinehamn, har valts ut tillsammans med hovet.

Allmänheten har många chanser att få en skymt av prinsparet. Tillgänglighet är en prioriterad fråga på parets egen begäran.

– I samband med Karlstadsbesöket bjuds också på aktiviteter för alla på Stora torget, sa Anders Knape, kommunfullmäktiges ordförande i Karlstad.

Ett axplock ur programmet: I Arvika inviger hertigparet det nybildade naturreservatet Byamossarna. Innan dagen avslutas med middag på Residenset i Karlstad med ett 60-tal inbjudna gäster, hinner man med ett besök på Mårbacka i Sunne.

Dag två bjuds paret på en tur på Klarälvens grenar ut till 90-årsjubilerande Mariebergsskogen i Karlstad. Även i Kristinehamn blir det en båttur i skärgården med Christine af Bro.