2009-06-08 19:08

2015-01-06 22:48

Svensson och Corazza Bildt kan kryssas in

EU-VALET

Alf Svensson verkar kryssa sig förbi Ella Bohlin och knipa Kristdemokraternas plats i Europaparlamentet. Och Anna Maria Corazza Bildt ser ut att ta en av Moderaternas platser. Det var tidiga tendenser, efter att knappt 20 procent av personkryssen hade räknats vid 19-tiden på måndagskvällen.

Inga värmländska kandidater verkar bli inkryssade i parlamentet. Marie Wickberg har chans på andraplatsen på Centerpartiets lista, men allt tyder på att partiets enda mandat går till toppnamnet Lena Ek.

En kandidat måste få minst fem procent av sitt partis röster för att bli inkryssad. Räkningen väntas vara färdig på onsdag.

De flesta värmländska valdistrikt återstår att räkna. Högst antal personkryss hittills av värmlänningarna har Jonas Gunnarsson (S), men han är långt från femprocentsspärren. Räknat i andel av sitt partis röster går Marie Wickberg bäst av värmlänningarna, runt fyra procent.

Inga värmländska kandidater verkar bli inkryssade i parlamentet. Marie Wickberg har chans på andraplatsen på Centerpartiets lista, men allt tyder på att partiets enda mandat går till toppnamnet Lena Ek.

En kandidat måste få minst fem procent av sitt partis röster för att bli inkryssad. Räkningen väntas vara färdig på onsdag.

De flesta värmländska valdistrikt återstår att räkna. Högst antal personkryss hittills av värmlänningarna har Jonas Gunnarsson (S), men han är långt från femprocentsspärren. Räknat i andel av sitt partis röster går Marie Wickberg bäst av värmlänningarna, runt fyra procent.