2016-04-01 09:51

2016-04-01 09:56

Blev du också lurad i dag?

APRIL APRIL

Närodlade räkor och räksafari med miniräktrålare? Nej, dagens nyhet i NWT om att Värmskogs caféskasatsa på närodlade räkor var inte riktigt sann. Inte alls, faktiskt.

Det är många som läst artikeln om att salthalten höjts i sjön Värmeln på grund av all saltlake som hällts ut där. Att döma av kommentarerna på facebook har många roats av artikeln men också insett att det hamnat om ett aprilskämt – särskilt när man tagit del av det häpnadsväckandefaktum att det kommer att bli räksafari på sjön med särskilda miniräktrålare.

Men NWT är inte ensamma om att ha försökt luras i dag. Värmlands Folkblad skriver till exempel att man i Torsby funnit ett sätt att lösa världssvälten genom att man knäckt koden för hur människor ska kunna smälta cellulosa och genom produkten "Extreme Fiber Flakes" som tillverkas av kutterspån av gran och tall.

En annan nyhet är att artisten Lena Philpsson ska bli ny landshövding i Jönköpings län – en "nyhet" som släpptes av P4 Jönköping. Men njae... så är det nog inte riktigt.

P4 Värmland avslöjar vidare att Torsby kommun ska börja K-märka sina invånare. det handlar om personer som gjort kulturella insatser i kommunen. personerna, levande eller döda, ska bo ellerha bott i kommunen.

Hör du till den skara människor som har svårt att förstå dialekter? Då finns det tack och lov hjälp numera avslöjar SVT Värmland. Det är den nya appen Toktolken som ska hjälpa till att tolka vad som sägs på olika mål.

Och i Göteborg vill politikerna riva Slottsskogsvallen och bebygga delar av Slottsskogen med skyskrapor för att lösa bostadsbristen.

– Vi behöver slakta några heliga kor för att nå målet för bostadsbyggande, säger Jahja Zeqiraj (S) till Göteborgs-Posten.

Helsingborgs Dagblad avslöjar att mysteriet med vibrationerna när tågen passerar Hallandsåsen och Öresundsbron nu kanske är lösta. Det handlar helt enkelt om hur passagerarna är placerade i vagnarna...

– Eftersom vibrationerna enbart uppstått i Skåne har vi funderat på vad det är som är så speciellt i där, förutom dialekten och kynnet. Och våra efterforskningar visade ganska snart att medelskåningen väger mer än medelsvensken, berättar KG Gramm, chef för alla laster på Trafikverket.

Och på Instagram konstaterar Svensk Damtidning att kronprinsessparet ska ge sin son ytterligare ett namn...

"Nyligen kom beskedet att prins Daniels favoritband Kent går i graven. För att hedra bandet har kronprinsessparet därför, enligt uppgift till Svensk Damtidning, fattat ett gemensamt beslut om att ge prins Oscar ytterligare ett namn – Kent. Han kommer att heta Oscar Carl Olof Kent."

Och i Enköpings-Posten avslöjades att Enköping och Håbo ska slås samman – en åtgärd som beräknas spara cirka 400 miljoner kronor.

 

Arvika Nyheter

Dalslänningen

KarlskogaTidning/Karlskogakuriren

Nya Kristinehamns-Posten

Det är många som läst artikeln om att salthalten höjts i sjön Värmeln på grund av all saltlake som hällts ut där. Att döma av kommentarerna på facebook har många roats av artikeln men också insett att det hamnat om ett aprilskämt – särskilt när man tagit del av det häpnadsväckandefaktum att det kommer att bli räksafari på sjön med särskilda miniräktrålare.

Men NWT är inte ensamma om att ha försökt luras i dag. Värmlands Folkblad skriver till exempel att man i Torsby funnit ett sätt att lösa världssvälten genom att man knäckt koden för hur människor ska kunna smälta cellulosa och genom produkten "Extreme Fiber Flakes" som tillverkas av kutterspån av gran och tall.

En annan nyhet är att artisten Lena Philpsson ska bli ny landshövding i Jönköpings län – en "nyhet" som släpptes av P4 Jönköping. Men njae... så är det nog inte riktigt.

P4 Värmland avslöjar vidare att Torsby kommun ska börja K-märka sina invånare. det handlar om personer som gjort kulturella insatser i kommunen. personerna, levande eller döda, ska bo ellerha bott i kommunen.

Hör du till den skara människor som har svårt att förstå dialekter? Då finns det tack och lov hjälp numera avslöjar SVT Värmland. Det är den nya appen Toktolken som ska hjälpa till att tolka vad som sägs på olika mål.

Och i Göteborg vill politikerna riva Slottsskogsvallen och bebygga delar av Slottsskogen med skyskrapor för att lösa bostadsbristen.

– Vi behöver slakta några heliga kor för att nå målet för bostadsbyggande, säger Jahja Zeqiraj (S) till Göteborgs-Posten.

Helsingborgs Dagblad avslöjar att mysteriet med vibrationerna när tågen passerar Hallandsåsen och Öresundsbron nu kanske är lösta. Det handlar helt enkelt om hur passagerarna är placerade i vagnarna...

– Eftersom vibrationerna enbart uppstått i Skåne har vi funderat på vad det är som är så speciellt i där, förutom dialekten och kynnet. Och våra efterforskningar visade ganska snart att medelskåningen väger mer än medelsvensken, berättar KG Gramm, chef för alla laster på Trafikverket.

Och på Instagram konstaterar Svensk Damtidning att kronprinsessparet ska ge sin son ytterligare ett namn...

"Nyligen kom beskedet att prins Daniels favoritband Kent går i graven. För att hedra bandet har kronprinsessparet därför, enligt uppgift till Svensk Damtidning, fattat ett gemensamt beslut om att ge prins Oscar ytterligare ett namn – Kent. Han kommer att heta Oscar Carl Olof Kent."

Och i Enköpings-Posten avslöjades att Enköping och Håbo ska slås samman – en åtgärd som beräknas spara cirka 400 miljoner kronor.

 

Arvika Nyheter

Dalslänningen

KarlskogaTidning/Karlskogakuriren

Nya Kristinehamns-Posten