2016-03-19 22:39

2016-03-20 08:04

Flera svenska nyhetssajter nere efter misstänkt IT-attack

Under lördagskvällen låg flera svenska nyhetssajter nere.

Bland annat har sajterna Aftonbladet.se och Expressens.se legat nere. I nuläget är orsaken till störningarna på nyhetssajterna okända men det kan handla om en samordnad hackerattack. TT uppger att det sannolikt handlar om en överbelastningsattack som gjort att flera sajter under kvällen legat nere. Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Dagens industri har under kvällen också haft störningar på sina webbplatser.

Strax innan sajterna slutade fungera skrev ett anonymt Twitterkonto ett inlägg med hot om attacker de kommande dagarna. I inlägget riktas hotet mot svenska myndigheter och medier som "sprider falsk propaganda" skriver TT.

En brottsutredning är inledd uppger polisen till TT.

Det är i nuläget oklart vem eller vilka som ligger bakom den misstänkta attacken.

Bland annat har sajterna Aftonbladet.se och Expressens.se legat nere. I nuläget är orsaken till störningarna på nyhetssajterna okända men det kan handla om en samordnad hackerattack. TT uppger att det sannolikt handlar om en överbelastningsattack som gjort att flera sajter under kvällen legat nere. Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Dagens industri har under kvällen också haft störningar på sina webbplatser.

Strax innan sajterna slutade fungera skrev ett anonymt Twitterkonto ett inlägg med hot om attacker de kommande dagarna. I inlägget riktas hotet mot svenska myndigheter och medier som "sprider falsk propaganda" skriver TT.

En brottsutredning är inledd uppger polisen till TT.

Det är i nuläget oklart vem eller vilka som ligger bakom den misstänkta attacken.