2016-01-14 09:18

2016-01-14 09:18

Ikea återkallar leksaker

Företaget Ikea uppmanar de kunder som har köpt Lattjo trumpinnar trumpinnar eller Lattjo slaginstrument att omedelbart sluta använda dessa och återlämna de till närmsta IKEA varuhus för full återbetalning.

Anledningen är att man upptäckt att gummibollen på trumpinnarna kan lossna och/eller skruvas loss vilket kan innebära en risk för yngre barn och i värsta fall leda till kvävning. Inga sådana incidenter har rapporterats.

– Säkerhet är av högsta prioritet för IKEA och alla våra produkter testas för att uppfylla lagar och standarder världen över. Vi har nolltolerans när det kommer till våra barnprodukter och även om Lattjo trumpinnar och Lattjo slaginstrument, uppfyller gällande lagar så lever produkten inte upp till de höga krav vi har på våra produkter, säger Cindy Andersen, Ikea.

Trumpinnarna och slaginstrumentet kan återlämnas till närmsta Ikea varuhus för full återbetalning. Kvitto är inget krav. För mer information se Ikea hemsida.

Anledningen är att man upptäckt att gummibollen på trumpinnarna kan lossna och/eller skruvas loss vilket kan innebära en risk för yngre barn och i värsta fall leda till kvävning. Inga sådana incidenter har rapporterats.

– Säkerhet är av högsta prioritet för IKEA och alla våra produkter testas för att uppfylla lagar och standarder världen över. Vi har nolltolerans när det kommer till våra barnprodukter och även om Lattjo trumpinnar och Lattjo slaginstrument, uppfyller gällande lagar så lever produkten inte upp till de höga krav vi har på våra produkter, säger Cindy Andersen, Ikea.

Trumpinnarna och slaginstrumentet kan återlämnas till närmsta Ikea varuhus för full återbetalning. Kvitto är inget krav. För mer information se Ikea hemsida.