2016-01-02 14:33

2016-01-02 14:48

Första vargen skjuten i årets licensjakt

SVERIGE/VÄRLDEN

Det första djjuret i årets licensjakt på varg har fällts.

Vargen fälldes i den södra delen av jaktområdet, Lövsjöreviret, i Dalarnas län.

På tisdagen upphävde kammarrätten i Sundsvall förvaltningsrättens beslut om inhibition, det vill säga tillfälligt stopp, av Naturvårdsverkets jaktbeslut. Det innebar att jakten kunde starta på lördagen i både Dalarnas och Gävleborgs län. Detta samtidigt som kammarrätterna i Göteborg och Stockholm sade nej till jakt i Värmlands, Västmanlands och Örebro län.

 

 

Vargen fälldes i den södra delen av jaktområdet, Lövsjöreviret, i Dalarnas län.

På tisdagen upphävde kammarrätten i Sundsvall förvaltningsrättens beslut om inhibition, det vill säga tillfälligt stopp, av Naturvårdsverkets jaktbeslut. Det innebar att jakten kunde starta på lördagen i både Dalarnas och Gävleborgs län. Detta samtidigt som kammarrätterna i Göteborg och Stockholm sade nej till jakt i Värmlands, Västmanlands och Örebro län.