2015-12-16 10:30

2015-12-16 10:41

Klär du upp ditt djur till julen?

SVERIGE/VÄRLDEN

Mer än hälften av de svenska husdjursägarna planerar sitt julfirande efter sitt husdjur.

Det visar den nya undersökningen HusdjursPanelen som genomförts av djuraffären Animail.

Våra husdjur är en viktig del i planeringen av vårt julfirande. Mer än hälften av husdjursägarna, 53 procent, uppger att de planerar julfirandet efter sina husdjur och endast åker till vänner och platser där husdjuret är välkommet alternativt ser till att hunden inte lämnas ensam. Endast 13 procent uppger att de inte planerar sitt julfirande efter sitt husdjur. Närmare var tredje husdjursägare, 34 procent, uppger att de inte firar jul borta.

Tar med sig djuret

En majoritet av husdjursägarna uppger därtill att de tar med sig sitt husdjur när de reser bort över julen. Hela 64 procent tar oftast med sig husdjuret under julresan. 9 procent väljer att ibland ta med sig sitt husdjur på julresan. Endast 20 procent uppger att de aldrig tar med sig husdjuret på resan.

Lite mer överraskande är kanske att hela 24,5 procent av husdjursägarna alltid eller ibland klär sitt husdjur i ett speciellt klädesplagg eller accessoar när det är dags att fira jul eller nyår.

Med vid firandet

De flesta husdjursägare, 96 procent, uppger dessutom att husdjuret alltid eller ibland är med vid själva julfirandet. Endast 2 procent av husdjursägarna säger att husdjuret aldrig får vara med under själva julfirandet.

2 av 5 serverar också hunden och katten särskild mat över jul

are. 1 procent äger en annan typ av husdjur.

Det visar den nya undersökningen HusdjursPanelen som genomförts av djuraffären Animail.

Våra husdjur är en viktig del i planeringen av vårt julfirande. Mer än hälften av husdjursägarna, 53 procent, uppger att de planerar julfirandet efter sina husdjur och endast åker till vänner och platser där husdjuret är välkommet alternativt ser till att hunden inte lämnas ensam. Endast 13 procent uppger att de inte planerar sitt julfirande efter sitt husdjur. Närmare var tredje husdjursägare, 34 procent, uppger att de inte firar jul borta.

Tar med sig djuret

En majoritet av husdjursägarna uppger därtill att de tar med sig sitt husdjur när de reser bort över julen. Hela 64 procent tar oftast med sig husdjuret under julresan. 9 procent väljer att ibland ta med sig sitt husdjur på julresan. Endast 20 procent uppger att de aldrig tar med sig husdjuret på resan.

Lite mer överraskande är kanske att hela 24,5 procent av husdjursägarna alltid eller ibland klär sitt husdjur i ett speciellt klädesplagg eller accessoar när det är dags att fira jul eller nyår.

Med vid firandet

De flesta husdjursägare, 96 procent, uppger dessutom att husdjuret alltid eller ibland är med vid själva julfirandet. Endast 2 procent av husdjursägarna säger att husdjuret aldrig får vara med under själva julfirandet.

2 av 5 serverar också hunden och katten särskild mat över jul

are. 1 procent äger en annan typ av husdjur.