2015-12-13 12:01

2015-12-13 12:01

Stina Bergström om klimatavtalet

SVERIGE/VÄRLDEN

Ett nytt globalt och rättsligt bindande klimatavtal har antagits. Glädjande, tycker Riksdagsledamoten Stina Bergström (MP) från Värmland.

– Det är en mycket bra början. Jag ser det inte som en målgång utan en startsignal i ett klimatrace alla måste vinna. Avtalet betyder mycket för mitt arbete som klimatpolitisk ansvarig för partiet. Och för oss politiker, från alla partier, som har fått i uppdrag att ta fram en klimatlag för Sverige. Skärpningen av målet från 2 till 1,5 grader temperaturhöjning innebär att vi måste skärpa även de svenska målen, säger Bergström i ett pressmeddelande.

Redan innan klimattoppmötet utmanade regeringen resten av världen att bli fossilfri då Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Hundratals företag och kommuner har hakat på utmaningen, bland annat Karlstad. Stina Bergström vill nu växla upp det arbetet.

 – Sverige och Åsa Romson har varit en viktig aktör för att driva på i klimatförhandlingarna. Inte minst genom löftet om fossilfrihet. Nu måste vi konkretisera och växla upp det arbetet.

– Det är en mycket bra början. Jag ser det inte som en målgång utan en startsignal i ett klimatrace alla måste vinna. Avtalet betyder mycket för mitt arbete som klimatpolitisk ansvarig för partiet. Och för oss politiker, från alla partier, som har fått i uppdrag att ta fram en klimatlag för Sverige. Skärpningen av målet från 2 till 1,5 grader temperaturhöjning innebär att vi måste skärpa även de svenska målen, säger Bergström i ett pressmeddelande.

Redan innan klimattoppmötet utmanade regeringen resten av världen att bli fossilfri då Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Hundratals företag och kommuner har hakat på utmaningen, bland annat Karlstad. Stina Bergström vill nu växla upp det arbetet.

 – Sverige och Åsa Romson har varit en viktig aktör för att driva på i klimatförhandlingarna. Inte minst genom löftet om fossilfrihet. Nu måste vi konkretisera och växla upp det arbetet.