2015-11-14 19:40

2015-11-15 07:02

Säffletjej på plats i Paris

PARIS/SÄFFLE: "Är i chock"

Säffletjejen Rebecca Englund, 21 år bor i Paris och jobbar på Disneyland. Hon berättar om en stad i chock efter fredagens terrordåd.

– Mina känslor just nu är mest total chock, fattar fortfarande inte att något så hemskt än en gång utspelat sig i Paris, min fina, älskade stad.

Rebecca var ledig igår, och hade planer på att gå ut med sina kompisar.

– Jag kunde lätt ha varit där, då det var en ledig fredag och jag hade till och med planer att gå ut i Paris innerstad, men någon av oss hade helt enkelt inte lust så då blev det att vi stannade hemma, i en av Paris förorter, istället. Sån himla, himla tur. Men alla hade ju inte sån tur, berättar hon.

Rebecca är tagen av det som hänt.

– Jag har inte sovit en minut med tanke på vad som hänt. Jag följde allt kaos med skjutningar och gisslandraman ända sedan jag fick reda på det runt nio-tiden igårkväll.

Telefonen gick varm under kvällen och natten. Hemma i Säffle är många oroliga.

– Fick hur många oroliga sms, samtal, snapchats och facebookmeddelanden som helst, så var tvungen att skriva ut att jag var i säkerhet.

Rebecca jobbar som sagt på Disneyland Paris. Hon skulle ha jobbat idag, lördag, som butiksbiträde men på grund av fredagens dåd håller nöjesparken stängt.

– Allt har liksom stannat till.

Hur är stämningen nu?

– Stämningen är underlig och alla ringer runt för att få reda på om alla är i säkerhet, även jag. Hade flera vänner som var där igårkväll men som tur är lyckats hålla sig undan, dels med hjälp av hashtagen #porteouvert (öppna portar/ öppet hem) där människor öppnade sina hem för att hjälpa alla som behövde fly, avslutar Rebecca.

– Mina känslor just nu är mest total chock, fattar fortfarande inte att något så hemskt än en gång utspelat sig i Paris, min fina, älskade stad.

Rebecca var ledig igår, och hade planer på att gå ut med sina kompisar.

– Jag kunde lätt ha varit där, då det var en ledig fredag och jag hade till och med planer att gå ut i Paris innerstad, men någon av oss hade helt enkelt inte lust så då blev det att vi stannade hemma, i en av Paris förorter, istället. Sån himla, himla tur. Men alla hade ju inte sån tur, berättar hon.

Rebecca är tagen av det som hänt.

– Jag har inte sovit en minut med tanke på vad som hänt. Jag följde allt kaos med skjutningar och gisslandraman ända sedan jag fick reda på det runt nio-tiden igårkväll.

Telefonen gick varm under kvällen och natten. Hemma i Säffle är många oroliga.

– Fick hur många oroliga sms, samtal, snapchats och facebookmeddelanden som helst, så var tvungen att skriva ut att jag var i säkerhet.

Rebecca jobbar som sagt på Disneyland Paris. Hon skulle ha jobbat idag, lördag, som butiksbiträde men på grund av fredagens dåd håller nöjesparken stängt.

– Allt har liksom stannat till.

Hur är stämningen nu?

– Stämningen är underlig och alla ringer runt för att få reda på om alla är i säkerhet, även jag. Hade flera vänner som var där igårkväll men som tur är lyckats hålla sig undan, dels med hjälp av hashtagen #porteouvert (öppna portar/ öppet hem) där människor öppnade sina hem för att hjälpa alla som behövde fly, avslutar Rebecca.