2015-10-18 09:28

2015-10-18 09:30

Moderaterna vill kunna förbjuda tiggeri

SVERIGE

Moderaternas partistämma i Karlstad har pågått sedan i torsdags. I ett förslag till stämman föreslås nu att kommunerna ska kunna förbjuda tiggeri lokalt.

I förslaget föreslås att ordningslagen ses över så att tiggeri kan förbjudas för att upprätta allmän ordning. På nationell nivå föreslår partiledningen att "organiserat tiggeri" ska förbjudas, rapporterar TT.

Partistyrelsen vill att det ska bli möjligt att förbjuda tiggeri vid buss- och tågstationer och andra hållplatser för kollektivtrafik, eller vid köpcentrum, utanför butiker samt andra allmänna platser som torg och parker.

 – Det ska finnas möjligheter för kommuner att förbjuda tiggeri om det stör den allmänna ordningen. Vi vill inte ha tiggeri där det blir ordningsstörningar, säger partiets rättspolitiska talesperson Beatrice Ask.

I förslaget föreslås att ordningslagen ses över så att tiggeri kan förbjudas för att upprätta allmän ordning. På nationell nivå föreslår partiledningen att "organiserat tiggeri" ska förbjudas, rapporterar TT.

Partistyrelsen vill att det ska bli möjligt att förbjuda tiggeri vid buss- och tågstationer och andra hållplatser för kollektivtrafik, eller vid köpcentrum, utanför butiker samt andra allmänna platser som torg och parker.

 – Det ska finnas möjligheter för kommuner att förbjuda tiggeri om det stör den allmänna ordningen. Vi vill inte ha tiggeri där det blir ordningsstörningar, säger partiets rättspolitiska talesperson Beatrice Ask.