2015-08-17 17:53

2015-08-17 20:54

Värmlänning mitt i dramat i Bangkok

SVERIGE/VÄRLDEN

Minst tio människor har dödats och många skadats när en bomb exploderade i centrala Bangkok. Det rappaortetrar TT.

Explosionen inträffade nära det hinduiska templet Erawan, en populär turistattraktion, som också har många buddhistiska besökare.

– Det låg människor och kroppsdelar överallt, säger Andreas Sjökvist från Hagfors till TT.

Och fortsätter:

– Man är glad att man har livet i behåll. Jag hörde direkt att det var något allvarligt, hela huset skakade.

Andreas Sjökvist, från Hagfors, jobbar i Chidlomdistriktet. I närheten ligger många butiker och shoppingcenter. Efter explosionen sprang han ut för att leta efter sin flickvän som var i området. Hon hade klarat sig oskadd.

– Jag sprang runt bland alla skadade. Det låg människor och kroppsdelar överallt. Det var rök och luktade explosion. Det var glassplitter och människor låg längs med trottoaren. Alla var i chock och stod och gapade.

Enligt TT undersöker polisen platsen och det finns uppgifter om att ytterligare ett misstänkt föremål hittats.

– Vi har noterat händelsen och vår ambassad i Bangkok undersöker just nu utvecklingen. Vi uppmanar alla svenskar som är där att följa händelseutvecklingen och iaktta försiktighet, säger Johan Tegel, presskommunikatör på utrikesdepartementet i Stockholm.

För närvarande befinner sig cirka 1000 svenskar i Bangkok.

 

Explosionen inträffade nära det hinduiska templet Erawan, en populär turistattraktion, som också har många buddhistiska besökare.

– Det låg människor och kroppsdelar överallt, säger Andreas Sjökvist från Hagfors till TT.

Och fortsätter:

– Man är glad att man har livet i behåll. Jag hörde direkt att det var något allvarligt, hela huset skakade.

Andreas Sjökvist, från Hagfors, jobbar i Chidlomdistriktet. I närheten ligger många butiker och shoppingcenter. Efter explosionen sprang han ut för att leta efter sin flickvän som var i området. Hon hade klarat sig oskadd.

– Jag sprang runt bland alla skadade. Det låg människor och kroppsdelar överallt. Det var rök och luktade explosion. Det var glassplitter och människor låg längs med trottoaren. Alla var i chock och stod och gapade.

Enligt TT undersöker polisen platsen och det finns uppgifter om att ytterligare ett misstänkt föremål hittats.

– Vi har noterat händelsen och vår ambassad i Bangkok undersöker just nu utvecklingen. Vi uppmanar alla svenskar som är där att följa händelseutvecklingen och iaktta försiktighet, säger Johan Tegel, presskommunikatör på utrikesdepartementet i Stockholm.

För närvarande befinner sig cirka 1000 svenskar i Bangkok.