2015-07-27 08:15

2015-07-27 08:19

Facebook öppnar upp för fler än två kön

Facebook: Könsidentitet

Många röster har lyft problemet med att det bara går att välja mellan två kön på Facebook. Nu ska det bli ändring på det.

I samband med Pridefestivalen i Stockholm som börjar den här veckan öppnar Facebook upp för ett efterlängtat alternativt. Tidigare har det bara gått att välja mellan två kön i sin Facebook-profil, men nu ska det bli möjligt för folk att välja det kön eller pronomen som passar bäst.

RFSL har tagit hjälp av tusentals transpersoner och tagit fram en lång lista över könsidentiteter som personer ska kunna välja mellan på hemsidan, och möjligheten att själv benämna sin könsidentitet kommer också att finnas.

 

I samband med Pridefestivalen i Stockholm som börjar den här veckan öppnar Facebook upp för ett efterlängtat alternativt. Tidigare har det bara gått att välja mellan två kön i sin Facebook-profil, men nu ska det bli möjligt för folk att välja det kön eller pronomen som passar bäst.

RFSL har tagit hjälp av tusentals transpersoner och tagit fram en lång lista över könsidentiteter som personer ska kunna välja mellan på hemsidan, och möjligheten att själv benämna sin könsidentitet kommer också att finnas.